Jij kan stemmen over het onderhandelingsresultaat NS cao

Eindelijk is het zover. Jij kan tot 10 oktober 2022 23.59 uur stemmen over het resultaat voor wat betreft de NS-cao. Na de ledenvergaderingen kan je nu stemmen via onderstaande link. Je kunt over het totale resultaat stemmen.

Ledenvergaderingen: vragen en tevredenheid

Tijdens de ledenvergaderingen over het onderhandelingsresultaat zijn er vragen gesteld. Die vragen gingen onder andere over:
 • Hoe werkt de inflatiecorrectie?
  • Er is uitgegaan van de geschatte inflatie over 2022 en 2023, zoals die tijdens de laatste onderhandelingsronde bekend was. Dat was over 2022 geschat op 9,9% en over 2023 geschat op 4,3%. In maart 2023 en maart 2024 wordt dan gekeken wat de daadwerkelijke inflatie is geweest het jaar daarvoor. Bij elke 0,1% krijg je een uitkering van 50 euro erbij. Op die manier wordt de inflatie gecorrigeerd. Zit de inflatie onder de geschatte percentages dan krijg je geen correctie.
 • Hoe regelen we de vaste snipperdagen?
  • Dat zal lastig worden, maar NS heeft dat toegezegd dus moet dat waarmaken. Dat hebben zij toegezegd.
 • Waarom geen uitgebreide RVU-regeling?
  • In verband met het feit dat er veel vacatures zijn, wilde NS het eerder stoppen met werken niet extra aantrekkelijk maken. Dus de huidige regeling is met 1 jaar verlengd, maar hij wordt niet uitgebreider.
 • Hoe werkt al dan niet werken in de nacht voor ouderen uit?
  • Dit is niet zo'n hele concrete afspraak, maar wij waren al blij dat er überhaupt iets over afgesproken kon worden. Dat geeft in ieder geval een handvat om met elkaar in gesprek te gaan.
 • Hoe voer je sommige zaken uit, zoals bijvoorbeeld het afschaffen van Hoofdstuk 9
  • Niet alles is nu helemaal tot in de komma geregeld in het resultaat. Wij hebben op hoofdlijnen afspraken gemaakt met NS en houden hen daaraan.

Stemmen

Over het algemeen waren degenen die aanwezig waren tevreden over het resultaat en vonden het jammer dat er stakingen voor nodig waren om dit te bereiken. Bijgaand doen wij je nogmaals het onderhandelingsresultaat toekomen. Dat resultaat leggen wij nu aan jou voor ter stemming. Over dit hele resultaat kan jij je oordeel geven. Je kunt voor of tegen stemmen en opmerkingen maken.

Dat kan via deze link.

Cao-online

Ook op de cao-pagina kun je de stemming vinden en alle berichten over deze onderhandelingen teruglezen.

NB: Wellicht heb je ook een mail gekregen over het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen met de titel: Wat wil jij geregeld hebben in de cao? Dat gaat natuurlijk niet over de NS-cao. Ik begrijp dat dit verwarrend is, maar middels bovenstaande link kan jij over jouw NS-cao stemmen.

Ike Wiersinga,
onderhandelaar CNV Vakmensen
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M.: 06 2350 0986

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error