Cao-overleg met NS gaat zaterdag verder

De onderhandelingen met NS hebben donderdag helaas nog niet tot een resultaat geleid. Zaterdag wordt het overleg voortgezet. De aangekondigde staking gaat vrijdag 9 september gewoon door.

Het goede nieuws is dat we weer met NS in gesprek zijn. De estafette-acties hebben geresulteerd in een belangrijke stap van NS, afgelopen dinsdag. In de brief erkent NS dat de werkdruk in het bedrijf nu veel te hoog is. Dat er wat moet gebeuren aan de roosters. Dat de balans tussen werk en privé voor velen van jullie nu niet OK is. En dat het bedrijf te zakelijk is geworden en te weinig oog heeft gehouden voor de mensen.

Nu nog een goede cao

Dat is belangrijk. Nu nog een goede cao. We hebben vandaag de nodige vragen gesteld aan NS, bijvoorbeeld wat de directie bedoelt met de zinsnede over ‘afspraken maken hoe om te gaan met de onzekerheid van de inflatie-ontwikkeling’. Dat klinkt nog best vaag. Op welke manier denkt NS de werknemers te gaan compenseren voor de hoge inflatie?

Zaterdag verder

We hopen op een goede voortzetting van het overleg zaterdag. De aangekondigde staking morgen gaat morgen door. Maar we zetten alles op alles om stakingen volgende week te voorkomen. Zodra er nieuws is, horen jullie van ons.

Jerry Piqué, Roel van Riezen
Onderhandelaars CNV Vakmensen
M: 0651602052 / 0651602034
E: j.pique@cnvvakmensen.nl / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 

Lees meer op de NS-stakingspagina