Eindresultaat cao Movares 2022 met oproep om te stemmen

Afgelopen woensdag 19 januari hebben bonden, or en directie Movares BV een eindresultaat bereikt in de cao-onderhandelingen. Vlak voor het kerstreces waren de onderhandelingen afgebroken, omdat we het niet met elkaar eens konden worden over de loonontwikkeling. De bonden gingen voor minimaal behoud van koopkracht. Over de overige zaken hadden we al overeenstemming weten te bereiken. Er ligt nu dus een totaalpakket waar we onze leden hun mening over vragen.

Het Eindresultaat

Het volledige eindresultaat ontvangen jullie als bijlage bij deze nieuwsbrief. De belangrijkste zaken hebben we voor jullie op een rijtje gezet:

  • De cao kent een looptijd van één jaar, te weten van 1 januari 2022 tot 1 januari 2023
  • De lonen zullen per 1 maart 2022 stijgen met 2,7%
  • Een éénmalige vergoeding van € 250, - voor het thuiswerken in 2021
  • Een vergoeding van € 1, - per ½ dag (dagdeel) voor het thuiswerken

De Onderhandelingen

De onderhandelingen hebben wat langer geduurd dan de onderhandelingsdelegatie had gedacht. We konden het niet eens worden over de loonontwikkeling. In eerste instantie wilde Movares de lonen structureel met 1,5% verhogen. In de ogen van CNV Vakmensen was dit bod gezien de stijgende inflatie te mager. Koopkrachtbehoud was voor het CNV de bodem om tot een akkoord te komen. De inflatie over 2021 is 2,7% en daar hebben we ons aan vastgehouden. We zijn blij dat de directie met ons hierin is meegegaan.
We zijn verheugd dat we een afspraak hebben kunnen maken over een structurele thuiswerkvergoeding per 1 januari 2022 en een éénmalige vergoeding voor 2021. Deze punten stonden ook in onze voorstellenbrief.
Ons voorstel om vanuit de werkgever De Wet Invoering Extra Geboorteverlof gedurende maximaal 5 weken tot 100% aan te vullen is niet gehonoreerd. Dat is jammer want hiermee zou Movares een nog aantrekkelijker werkgever kunnen worden voor jonge medewerkers. Het argument van Movares is dat hier één bepaalde groep mee wordt voorgetrokken. Hier staat wel tegenover dat we afspraken hebben kunnen maken over loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Stemming

De onderhandelingsdelegatie is tevreden over het bereikte eindresultaat. Echter, om tot een definitief akkoord te kunnen komen vragen we onze leden te stemmen over het eindresultaat. Stemmen kan via deze LINK.
Je kan je stem uitbrengen tot en met 28 januari. Elke stem telt en jouw stem is van groot belang! Mocht je nog vragen hebben over het Eindresultaat, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de enquête vinden op de cao-pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en type Movares in het cao-zoekveld. Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie,

Hans van Ankeren (kaderlid)
E: hans.van.ankeren@movares.nl
M: 06 683252813

Jerry Piqué
Bestuurder CNV Vakmensen
E: j.pique@cnvvakmensen.nl
M: 06 5160 2052

Downloads