Derde onderhandelingsronde Cao DB Cargo

Afgelopen vrijdag hebben cao partijen weer met elkaar gesproken over de cao-voorstellen. In deze nieuwsbrief lees je meer.

Cao-onderhandelingen 9 april
Na de afgelopen onderhandelingen hebben wij op 9 april weer met DB Cargo gesproken over de cao. Een groot gedeelte van het overleg hebben we stilgestaan bij roosters en arbeidstijden. Hoe wordt er naar de toekomst voor roosters gekeken? Voor CNV Vakmensen is zeggenschap over arbeidstijden een belangrijk onderwerp. Net zoals een goede werk/privé balans. Hoe zorgen we hiervoor bij DB Cargo? En als we met elkaar dieper in gesprek hierover willen gaan, hoe doen we dit dan op een goede manier?

Vitaliteit
Daarnaast hebben we verder gesproken over eerder stoppen met werken. DB Cargo geeft hierbij aan dat zij inschatten dat veel medewerkers gebruik gaan maken van een mogelijke eerder stoppen met werken-regeling én dat het een lange tijd duurt om het vrijgekomen werk op te vangen met voldoende geschoolde medewerkers. Wij hebben DB Cargo gevraagd om hun inschattingen met precieze cijfers te onderbouwen, zodat wij zelf kunnen gaan rekenen. Op basis van die berekeningen en aannames kan het zomaar zo zijn dat we op korte termijn met jullie in gesprek willen.

Daarnaast hebben we nog gesproken over de ideeën van DB Cargo over thuiswerken en flexibiliseren van de reiskostenregeling.

Hoe nu verder?
Kortom, er is lang gesproken maar er zijn nog maar weinig concrete resultaten. Daarom praten we in ieder geval op 30 april verder. Heb je voor die tijd vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Sanne van der Meulen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 - 22 39 29 64
s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl