CNV geïnformeerd over dalend werkaanbod. Reorganisatie op handen.

Donderdagmiddag ontvingen wij van jullie werkgever het bericht over het dalend werkaanbod en de uitgesproken verwachting dat dit serieuze gevolgen zal gaan hebben voor de omvang van de organisatie. Ik kan mij dan ook goed indenken dat dit bericht keihard is binnengekomen.

Niet onverwacht, toch een schok
Al enige tijd weten wij dat de werkgever bezig is met het uitdenken van een zogeheten transformatieplan, maar wat dit precies gaat betekenen was vooralsnog onduidelijk. Het wegvallen van werk, bijvoorbeeld de Hupac vervoeren hebben ons natuurlijk wel gesterkt in het idee dat dit wel eens meer impact zou kunnen hebben dan wij hopen. Deze aankondiging kwam hoe dan ook alsnog als een schok.

Kaderleden en bestuurder in beweging
De kaderleden van CNV Vakmensen en ondergetekende zijn vrijdag 24 november direct met elkaar in gesprek gegaan over deze brief. Hoewel wij nog niet precies weten wat de aankondiging exact gaat betekenen voor de werkgelegenheid, willen wij goed voorbereid zijn op alle denkbare scenario’s.

Tijdens het komende vakbondsoverleg zullen wij de nodige verduidelijking vragen. We dringen er op aan dat de werkgever de ondernemingsraad en de vakbonden snel zal informeren over het transformatieplan.

We staan je bij
Duidelijk is in ieder geval dat wij goede afspraken willen maken over het opvangen van de sociale gevolgen van deze transformatie. Hoe dat er precies uit gaat zien is dus helemaal afhankelijk van de herstructureringsplannen die aan ons zullen worden gepresenteerd.  

Hoe dan ook geldt dat we zowel collectief als op individueel niveau voor je klaar staan. Heb jij dus vragen over de brief of over het vervolg, weet de kaderleden of de bestuurder van CNV Vakmensen dan te vinden. We gaan de komende tijd aan de slag en zullen ons melden zodra wij meer weten.

Namens de kaderleden van CNV Vakmensen Henk Kruithof, Bela Hlavaj, Raymond Kool, Eelco Bentvelsen en Niels Hartveld.

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl