Cao-onderhandelingen DB Cargo van start

Vorige week donderdag hebben de bonden en de werkgever voor de eerste keer bij elkaar gezeten om te spreken over de nieuwe cao. Een korte update over dit gesprek.

Toelichten van de voorstellen

De afspraak van vandaag stond in het teken van het geven van een toelichting op de gedane voorstellen. De werkgever is begonnen met het geven van een toelichting op de brief vanuit werkgeverszijde en vervolgens hebben de beide bonden hun visie gegeven op de onderhandelingen.

Voor zowel CNV als FNV staat het organiseren van koopkrachtbehoud hoog op de agenda. In feite zijn de meeste voorstellen, die door de bonden zijn gedaan, hier op gericht. Een ander belangrijk onderwerp betreft de zwaar-werk-regeling (eerder stoppen met werken). Tijdens het overleg van vandaag is hier ook uitgebreid bij stil gestaan.

23 februari het vervolg

Op 23 februari staat de volgende afspraak gepland. Tijdens deze bijeenkomst zullen we nog wat dieper in gaan op de verschillende voorstellen die zijn gedaan. Met name het onderwerp Zwaar-werk-regeling/Eerder stoppen met werken staat dan op de agenda.
Ook na dit overleg zullen we jullie voorzien van een korte update.

Mocht je voor die tijd vragen hebben, neem dan contact op met een van de leden van de delegatie CNV Vakmensen.

Mede namens Bela Hlavaj, Eelco Bentvelsen en Henk Kruithof

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error