Cao onderhandelingen DB Cargo van start

Afgelopen dinsdag zijn de cao onderhandelingen bij DB Cargo van start gegaan. Partijen hebben de voorstellenbrieven uitgewisseld en de voorstellen verder toegelicht. In de bijlage tref je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen aan en die van DB Cargo.

Voorstellenbrief CNV Vakmensen
Op basis van de enquête heeft CNV Vakmensen een voorstellenbrief gemaakt. Belangrijke punten zijn daarbij een fatsoenlijke loonsverhoging en een aantal afspraken over roosters, afspraken over eerder stoppen met werken. In de bijlage tref je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen aan. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat alle ontzie maatregelen behouden blijven.

Voorstellenbrief DB Cargo
Ook de werkgever heeft een voorstellenbrief gestuurd. Ook die tref je in de bijlage aan. In de voorstellenbrief en in de toelichting op deze voorstellen is DB Cargo nog weinig concreet over wat zij precies voorstellen. DB Cargo heeft het meer over thema’s en denkrichtingen. Zo hebben zij het over de gevolgen van Covid-19, benoemen zij het thema vitaliteit en flexibiliteit. Wat dit precies inhoudt, is ons nog niet helemaal duidelijk. Wat betreft CNV Vakmensen duiken wij de volgende keer de diepte in om dit helemaal helder te krijgen.

Hoe nu verder?
De volgende onderhandelingen staan op 11 maart gepland. Zoals gezegd hopen wij dat er dan snel meer duidelijk is over de exacte voorstellen van DB Cargo, om zo tot een resultaat te komen. Heb je voor die tijd vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Straks invloed over het resultaat? Word lid
Wil jij straks kunnen stemmen over het cao resultaat? Word dan nu lid via https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl
M: 06 – 22 39 29 64

Downloads