Bonden en DB Cargo uit onderhandeld

Afgelopen vrijdag hebben de bonden en jullie werkgever weer een hele dag onderhandeld. Ondanks dat er over en weer verschillende bewegingen zijn gemaakt, zijn wij niet tot een resultaat gekomen.

Eindbod

De verschillen waren vooraf groot en na een dag van onderhandelen zijn de verschillen weliswaar verkleind, maar nog altijd te groot. Zoals eerder al toegelicht zit dit vooral op loon en de regeling om eerder te kunnen stoppen met werken. We zien geen manier om de verschillen te overbruggen en nader tot elkaar te komen in een onderhandelingsresultaat. De delegaties zijn daarom gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we uit onderhandeld zijn.

Jullie werkgever gaat zich nu verder beraden op een eindbod. Dat eindbod zullen wij, eenmaal ontvangen, aan jullie voorleggen. Vanaf dat punt is het aan jullie om je uit te spreken over dat eindbod. Uiteindelijk bepalen jullie of het eindbod acceptabel is en of er op basis daarvan een nieuwe cao tot stand komt.

Het is daarbij goed om op te merken dat het eindbod een definitief karakter kent. Er kan niet meer worden onderhandeld over dat eindbod. Het is vanaf dat punt een ‘take it or leave it’ voorstel van de werkgever.

Zodra het eindbod binnen is zullen wij verschillende online bijeenkomsten organiseren waar jij als lid je stem kunt laten horen. Ik roep een ieder op om hieraan deel te nemen. Het gaat tenslotte om jouw cao, jouw portemonnee.