Voorstellen nieuwe cao naar directie Doeksen

In de ledenvergaderingen op Terschelling, de wal in Harlingen en op Vlieland zijn alle opmerkingen van de leden verzameld over drie onderwerpen.

De drie onderwerpen zijn:
1. De vereenvoudigde cao tekst;
2. De Bespreekpunten die tijdens de overleggen over de vereenvoudigen cao tekst aan de orde kwamen; 
3. Voorstellen voor een nieuwe cao.

De vereenvoudigde cao tekst

De vereenvoudigede cao tekst vonden de meeste wel een verbetering.  Wel was er nog een opmerking dat de vrij vervoer regeling in de tekst net overeenkomst met de huidige tekst in de cao. Dat klopt. In het laaste overleg is de tekst uit het personeelshandboek toegevoegd en die komt niet op alle punten overeen met de cao tekst. De “oude” cao tekst geldt. In de brief aan de directie is dat ook gemeld.

De bespreekpunten

Tijdens de ledenvergaderingen zijn de besprekpunten doorgenomen en hebben we bepaald wat het standpunt van de vakbonden is. Dat standpunt hebben we onder de bespreekpunten gezet. Het staat de directie natuurlijk vrij om een ander standpunt in te nemen. Dan worden de verschillende standpunten onderdeel van de onderhandelingen over een nieuwe cao.

Voorstellen voor een nieuwe cao

We hebben ook met elkaar de cao voorstellen besproken. Het is duidelijk dat de nadruk ligt op de loonsverhoging. Daarnaast zijn er nog wat andere voorstellen. In een brief, met bijlage, aan de directie hebben we alle opmerkingen gezet, Zo weten zij wat onze inzet is voor de onderhandelingen op 24 november en 8 december.

De cao online 

Je kunt het hele cao traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

We houden jullie op de hoogte.

Jan Kampherbeek
bestuurder CNV Vakmensen
06 5160 2022
E j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error