Stand van zaken autoveer Maassluis - Rozenburg

Van de week heb ik nog even contact gehad met Damen om na te gaan of er meer nieuws was over het weer in de vaart komen van het autoveer. Dat was tevens de gelegenheid om te informeren of en wanneer Damen jullie in dienst zou kunnen nemen.

Autoveer
Er is helaas geen nieuws te melden wanneer het autoveer mogelijk weer in de vaart komt. Dat is vervelend, maar het is helaas niet anders.

Indiensttreding
Omdat het nog niet duidelijk is wanneer het autoveer mogelijk weer in de vaart komt, maar het ook belangrijk is jullie direct in te kunnen inzetten op het moment dat dat weer het geval is, is Damen het volgende van plan: 

Damen wil, via Aqualiner, de stewards/conducteurs in dienst nemen, maar dan wordt wel het volgende verwacht:

  • Je moet een opleiding gaan doen tot matroos.
  • Je gaat als extra man meevaren op de Aqualiner schepen om aan de vaaruren te komen.
  • Damen biedt een baan aan op basis van de Aqualiner CAO.
  • Je moet ervoor openstaan om flexibel ingezet te kunnen worden binnen de Aqualiner vloot. 

Ik denk dat dit goed nieuws is. Het betekent dat jullie waarschijnlijk weer snel aan de slag kunnen, mits je dat uiteraard zelf wil. Het enige is dat je wel een opleiding moet gaan volgen, maar daar word je alleen maar wijzer van.
Overigens kan ik mij voorstellen dat je daar best tegenop ziet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Damen daarin goede ondersteuning zal geven als dat nodig is.

Van Damen heb ik begrepen dat velen van jullie inmiddels de weg naar Damen hebben gevonden. Ook dat is goed om te horen.

Evert Jan van de Mheen
Vakgroepbestuurder
M ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error