Cao WPD in vertraging

De afgelopen week heb ik de nodige vragen gekregen over de cao van WPD. In de afgelopen ledenvergadering was aangegeven dat we de directie zouden laten weten dat het bod onvoldoende was. Wat is er ondertussen gebeurt?

Op 18 april hebben we een bod gehad. Dat is in de ledenvergadering (op 28 april en 10 mei) besproken en de leden hebben dat afgewezen. We hebben dat aan WPD gemeld. Op 30 mei kregen we bijgaande brief en bod (zie bijlagen). Tegelijkertijd kregen we van Teso een brief met hetzelfde financiële bod.

Dat bod werd door de leden bij Teso afgewezen. 

Aangezien wij sterk de indruk hebben dat de directies van WPD en Teso hun bod op elkaar afstemmen, hebben we besloten eerst de cao Teso af te willen ronden en dan daarmee naar WPD te gaan. Het verzoek zou dan zijn om direct maar een beter bod uit te brengen.

Bij Teso hebben we een ultimatum uitgebracht en daarop heeft de directie van Teso een financieel beter bod gedaan; Ali met een minimum van 5% in 2022 en ali met een minimum van  4,75% in 2024. Als vakbonden vinden we dat een goed bod. De leden bij Teso hebben vorige week ook dit bod afgewezen.

Niet op basis van het financiële stuk maar op basis van andere ergernissen (Cao-acties bij veerdienst Texel pas later. Personeel uit zware beschuldigingen aan het adres van de directeur. ’We worden op een slimme manier besodemieterd’ | Noordhollands Dagblad).
Dat geeft weer een nieuwe situatie. 

Natuurlijk kunnen we het bijgaande bod aan jullie voorleggen maar dan weten we waarschijnlijk ook dat dit bod afgewezen wordt. We gaan daarom proberen eerst weer met de directie van WPD in gesprek te gaan.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Wagenborg Passagiersdiensten kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-pagina.
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Wagenborg Passagiersdiensten in de zoekbalk.
Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Jan Kampherbeek,
bestuurder CNV Vakmensen
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl
M: 06 1560 2022

Downloads