Geef je reactie op het eindbod cao Verenigde Tankrederijen

CNV Vakmensen en Nautilus hebben afgelopen weken nog op de uitwerking van werkgever van een voorgestelde toeslag bij extra werken gewacht. Die is binnen. Onze conclusie is dat de Verenigde Tankrederijen geen extra verbeteringen van jullie arbeidsvoorwaarden te bieden heeft. Wij beschouwen dit magere resultaat dan ook als een eindbod van werkgever. Geef daarom op 1 en/of 8 oktober om 10 uur je oordeel.

Het eindbod van jullie werkgever bevat de volgende punten:

  • Looptijd cao: 1 jaar;
  • Arbeidsmarkttoeslag: wordt geleidelijk afgebouwd met het jaarlijks percentage van de prijscompensatie;
  • Loonsverhoging: prijscompensatie + 1,5% initiële loonsverhoging;
  • Toeslag bij extra werken: 130% (na 26 weken werk, uit te betalen in geld, niet in dagen);
  • VT heeft aangegeven de winstdelingsregeling te willen schrappen. In ruil voor het schrappen hebben de bonden voorgesteld 10 dagen vast te bieden i.p.v. 5 dagen. Jullie werkgever heeft daar nog steeds geen uitsluitsel op gegeven, en aangegeven het in beraad te nemen.

CNV Vakmensen en Nautilus zijn erg teleurgesteld over het eindbod. Vooral omdat de werkgever ook nog heeft aangegeven absoluut geen regeling te willen die eerder stoppen met werken mogelijk maakt. Ook niet als dit is gekoppeld aan dienstjaren of aan een bepaalde leeftijd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat verder onderhandelen vooralsnog geen zin meer heeft. Wij willen met jullie in overleg hoe jullie dit eindbod beoordelen?

En als jullie net zo teleurgesteld zijn, dan vernemen wij graag wat we gaan doen om de werkgever te bewegen met een bod te komen dat ons meer tevreden stelt! Wij nodigen jullie daarom uit voor een digitale vergaderingen (via MS TEAMS). Deze vergaderingen worden gehouden op:

vrijdag 1 oktober vanaf 10:00 uur

en

vrijdag 8 oktober vanaf 10:00 uur

Je kunt je hier aanmelden voor de vergadering

Wij begroeten jullie graag!

Mede namens de leden van de cao-commissie van CNV Vakmensen
Karel Mijnster en Alfred van Doorn,

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl
06 5125 1159