Cao onderhandelingen Veer Maassluis-Rozenburg uitgesteld

Op 17 december zouden wij weer verder praten over de cao. Helaas gooit ook nu corona weer roet in het eten. Het lijkt ons niet verstandig om nu bij elkaar te komen.
Dat betekent echter niet, dat er niets gebeurd. Wij hebben onze voorstellen ingediend en ODV/Swets heeft daar een eerste schriftelijke reactie op gegeven. Deze zouden we de 17e verder bespreken.

Werkgelegenheid
Wij vinden het belangrijk om afspraken te maken over werkgelegenheid. Het gaat natuurlijk niet lukken om afspraken te maken voor de eeuwigheid, maar voor een aantal jaren willen we graag zekerheid. Dat geldt in ieder geval voor hen die voor ingebruikname van de tunnel de AOW gerechtigde leeftijd bereiken, maar als het even kan willen we ook afspraken maken over werkgelegenheid gedurende de hele concessieperiode.
ODV/Swets geeft aan dat zij niet verwachten dat ze mensen over hebben, of wel dat ze iedereen kunnen gebruiken. Dat is op zich goed nieuws, maar wat betekent dat dan? Kan je bijvoorbeeld overal ingezet worden waar de werkgever dat wil? Daarover wil ODV/ Swets pas volgend jaar verder praten.
Wij vinden het van belang daar nu meer duidelijkheid over te hebben.

Duurzame inzetbaarheid
Daar wil de werkgever ook pas volgend jaar of het jaar daarna verder over nadenken. Nou begrijpen wij dat je daarover goed moet nadenken, maar het is nu allemaal veel te vaag. Daarom hebben we ook niet verder kunnen praten over het eerder kunnen stoppen met werken en de mogelijkheden die het pensioenakkoord biedt. Wat ons betreft staat dat punt nog open.

Inkomen en looptijd
We zijn daar nog niet uit, maar dat was ook niet te verwachten. Wel hebben we er vertrouwen in dat we daar met ODV/Swets wel uit zullen komen.

Wij hebben inmiddels een reactie teruggestuurd en we gaan ervan uit dat we begin januar weer contact met ODV/Swets hebben. Of we dan echt bij elkaar zullen komen, of dat dat een digitale bijeenkomst is, dat weten we nog niet. We blijven jullie op de hoogte houden.
Rest mij jullie ondanks de sombere tijd, toch goede feestdagen te wensen en een goed en gezond 2021.

Groeten, mede namens René van Voorst en Gerard Slippens

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder