Veel vragen tijdens ledenraadpleging cao-resultaat thyssenkrupp Veerhaven (NU MET DE JUISTE BIJLAGE)

De ledenraadpleging over het onderhandelingsresultaat over de cao thyssenkrupp Veerhaven is op donderdag 9 december 2021 goed bezocht. De raadpleging was uitvoerig, het gehele resultaat is zin-voor-zin doorgenomen en toegelicht. Kenmerkend was de grote hoeveelheid vragen van de leden. De bonden hebben het resultaat neutraal voorgelegd. Maar de overkoepelende vraag was steeds: waarom de werkgever – nu het goed gaat – toch niets meer over heeft voor de eigen werknemers?

Ledenraadpleging
De ledenraadpleging van Nautilus International en CNV Vakmensen is druk bezocht op donderdag 9 december 2021. In de bijlage treffen jullie een kort verslag met vragen en antwoorden, zoals toegezegd tijdens de vergadering.

Stem over het onderhandelingsresultaat
In de link naar het stemformulier hieronder kan je oordeel worden gegeven. Zoals altijd vragen wij je om jouw oordeel goed af te wegen. Kunnen wij de werkgever bewegen naar een wat beter resultaat? Of is een ‘nee’ tegen dit resultaat, een definitief ‘nee’ en vervalt het gehele resultaat? Dan rekenen we op jouw inzet in het proces er na.

De keuzemogelijkheden zijn:

  • Ik ben voor, dan accepteer je het resultaat zoals het er ligt (zegt niet dat je dan tevreden bent);
  • Ik ben voor, maar dan moet dit in het resultaat wordt gewijzigd (wij adviseren je dan om 1 onderwerp te noemen);
  • Ik ben tegen (je wijst dan het geheel af).

Een bijzonder moeilijke keuze om te maken en wij wensen je daarbij veel wijsheid toe.

Kiezen jullie in meerderheid voor de keuze: ‘ik ben voor, maar dan ….’ , dan geven jullie de onderhandelingsdelegatie het mandaat om zodra dit alsnog lukt om te realiseren (het onderwerp dat het meest wordt genoemd) ook de cao alsnog te ondertekenen.

Met deze link naar de stemming kun je je oordeel over het onderhandelingsresultaat geven. 


Hierbij het dringende verzoek om vóór 16 december 2021 je stem uit te brengen zodat wij vóór de Kerstdagen het oordeel van onze vakbondsleden terug kunnen koppelen naar jullie werkgever.

Mede namens Bert Klein van Nautilus,

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 25 11 59       
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads