Opnieuw in gesprek met werkgever thyssenkrupp Veerhaven

Onderhandelingsdelegaties van CNV Vakmensen en Nautilus International gaan opnieuw in gesprek met werkgever thyssemkrupp Veerhaven, nadat leden het resultaat wegstemden. Begin deze week is er contact geweest met de werkgever en hoewel wij graag zo snel mogelijk weer om de onderhandelingstafel hadden willen plaatsnemen is wegens de feestdagen besloten dit uit te stellen tot begin januari 2022.

Vorige week hebben we jullie geïnformeerd over de uitslag van de stemming. Bij Nautilus is er een duidelijk ‘Nee’, terwijl  bij CNV Vakmensen de stemmingsuitslag spannender is, namelijk bijna 50/50 voor, weinig tegenstemmers en ook veel ‘Ja, mits er iets wijzigt’-stemmers.

'Ja mits-stemmen' is tegenstem

Bij de ‘nee’ stemmen tellen we ook de ‘Ja, mits/tenzij’-stemmers; dat is logisch omdat voor hen er alleen sprake is van een cao-akkoord als er nog een wijziging plaatsvindt. Deze stemmen hebben bij Nautilus een grote meerderheid. De stemmers met ‘Ja, mits/tenzij’ hebben de onderhandelingsdelegatie het mandaat gegeven om alleen tot een cao te komen indien er nog een wijziging plaatsvindt.

Wij hebben geïnventariseerd wat het meest terugkomt en dat blijkt toch de ingangsdatum van de loontrede te zijn. Ook tweede veel gehoorde opmerking is de teruggang in ouderendagen.

Inmiddels is er contact geweest met de werkgever en hoewel wij graag zo snel mogelijk weer aan de onderhandelingstafel willen plaatsnemen is wegens de feestdagen besloten dit uit te stellen tot begin januari 2022. De werkgever heeft laten weten zeer teleurgesteld te zijn in de uitslag van de ledenstemming, omdat hij na de laatste cao-overlegronde de indruk had dat - hoewel beide partijen flink water-bij-de-wijn hadden gedaan - er een resultaat lag dat voor beide partijen acceptabel was.

Om de tafel: loontrede en ouderendagen

Wij gaan dus weer om de tafel om te kijken of wij elkaar kunnen vinden met betrekking tot de twee hoofdonderwerpen: vervroegde ingangsdatum loontrede en ouderendagen.

Als in januari bij de onderhandelingsdelegatie het gevoel aanwezig is dat het er een resultaat wordt bereikt - dat in lijn is (of grotendeels) met de gevraagde uitkomst -  dan zullen wij de cao aangaan. Zo niet dan zullen wij een nieuwe stemronde houden om jullie mening te peilen.

Meepraten op cao-pagina

Heb je vragen of wil je reageren? Ga dan naar de cao-pagina

Mede namanes de cao-commissie van CNV Vakmensen - Paola de Sido en Wim Schaap, wensen we jullie voor nu fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022 toe!

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
06-51251159
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error