Leden geven helder signaal: geen nieuwe bezuiniging in cao thyssenkrupp Veerhaven!

De gezamenlijke ledenbijeenkomst van CNV Vakmensen en Nautilus op 16 september kenmerkt zich door een zeer hoge opkomst. En onder aan de streep is het gedragen signaal: ‘geen nieuwe bezuinigingen van onze arbeidsvoorwaarden. Nu zijn wij aan de beurt’. Verder beklemtonen de leden dat er in de cao gedetailleerd uitgeschreven gedegen afspraken moeten komen, waar geen misverstand over kan ontstaan.

Er moet nu eindelijk worden gewerkt aan reparatie van de loonkloof, waarbij de lonen al jaren achterblijven bij stijging van de winsten van het bedrijfsleven in de sector. Daar komen onze voorstellen aan tegemoet. De cao-commissies van beide bonden hebben een breed gedragen mandaat van de leden gekregen om bijgevoegde cao-voorstellen in het cao-overleg met werkgever in te brengen.

Dat er niet nog een jaar mag worden bezuinigd is wederom onderstreept. Jullie zijn nu aan de beurt, nadat je vorig jaar je verantwoordelijkheid hebt genomen. Ook moet er nu eindelijk invulling komen van het pensioenakkoord, waarbij afspraken om vervroegd met pensioen te kunnen gaan ook echt uitgewerkt in de cao terechtkomen. Daarnaast was de boodschap helder dat mensen er gezamenlijk voor willen gaan staan en dat de diverse disciplines (vloot, kantoor, bison) solidair zijn met elkaar. Dat is een mooi vertrekpunt voor de cao-onderhandelingen op 7 oktober 2021.

Hierbij de definitief vastgestelde cao-voorstellen van CNV Vakmensen, voorstellen zoals die ook naar jullie werkgever zijn toegestuurd.

Nancy Abelskamp
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51251159
E: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads