Leden akkoord met cao-resultaat thyssenkrupp Veerhaven

De vakbondsleden van thyssenkrupp Veerhaven hebben in de goed bezochte digitale ledenvergadering van donderdag 10 februari hun akkoord gegeven aan het aangepaste onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao.
De twee heikele punten, waardoor het onderhandelingsresultaat eerder naar de prullenbak werd verwezen, zijn na de laatste bespreking op 27 januari 2022 verbeterd. Te weten: de ingangsdatum van de extra loontrede (die is naar voren gehaald) en het inleveren van ouderendagen is van tafel. Hiermee is volgens de onderhandelingsdelegatie voldaan aan het eerder gegeven mandaat, zoals ook aangegeven in de nieuwsbrief van 23 december 2021.
De leden in de vergadering van 10 februari hebben dit aan de onderhandelingsdelegatie bevestigd. Daarmee is er bij thyssenkrupp Veerhaven een nieuwe cao -met een ingangsdatum van 1 januari 2022- tot stand gekomen.

Hoe nu verder?

Het onderhandelingsakkoord zal de komende tijd worden verwerkt in de cao. De onderhandelaars zullen met de kaderleden in de cao-commissie nauwgezet deze teksten nalezen en juridisch toetsen. Zodra de nieuwe cao-tekst gereed is en akkoord is bevonden door partijen krijgen de medewerkers van thyssenkrupp Veerhaven de cao uitgereikt door de werkgever.  

Dank 

Voor nu bedanken we jullie allemaal voor de waardevolle input gedurende het gehele onderhandelingstraject, met name de kaderleden Paola de Sido en Wim Schaap, die zich bereid hebben getoond om zitting te nemen in de cao commissie.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met me op. Het cao-resultaat zelf is terug te vinden op de cao-pagina van CNV Vakmensen. 

Nancy Abelskamp,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5125 1159
E n.abelskamp@cnvvakmensen.nl