Geef uw reactie! Periodiek medisch onderzoek gekoppeld aan individuele beloning?

De vakbonden CNV Vakmensen en Nautilus International krijgen de afgelopen week signalen van leden bij thyssenkrupp Veerhaven over de voorwaarde die gesteld is aan het recht op de individuele beloning. Die ontvang je bij deelname aan het periodiek medisch onderzoek (PMO).

Zo’n PMO-onderzoek was voorheen altijd een voorrecht voor de werknemer en vond op vrijwillige basis plaats. Door er nu een geldelijke beloning aan te koppelen, krijgt het medische onderzoek de schijn van onvrijwilligheid. Immers als je je niet fysiek laat onderzoeken, loop je een hoge geldelijke beloning mis.

Extra beloning (bonus)

Aan de toekenning van de extra beloning kan een voorwaarde worden gekoppeld. Deze voorwaarde wordt tussen de ondernemingsraad (OR) en de directie van thyssenkrupp Veerhaven afgesproken. In het verleden is regelmatig een voorwaarde aan de extra beloning gekoppeld, dus op zich is dat niets nieuws of een raar gegeven.

Maar vanwege de signalen en vragen van de vakbondsleden die nu binnenkomen bij de bond, horen wij toch graag uw mening over deze voorwaarde.

Geef HIER uw mening!

Wij zullen eind maart de uitslag met de OR bespreken. U kunt tot en met 13 maart 2022 uw mening geven.

Alvast bedankt voor de medewerking,

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51251159
E  n.abelskamp@cnvvakmensen.nl


Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error