TESO cao-onderhandelingen

We zitten in bijzondere tijden. Dat heeft ook gevolgen voor de cao-onderhandelingen. Na een aantal rondes was het idee dat we er in nog een gesprek uit zouden kunnen komen. Dat gesprek heeft niet plaats gevonden in verband met de Corona crises.
TESO heeft voorgesteld om te kijken of we toch tot een akkoord kunnen komen en heeft een nieuw bod gedaan. Over dit bod is (telefonisch) gesproken. Vakbonden hadden graag een hogere loonsverhoging gewild, inhoudelijk verder willen spreken over de door ons gedane voorstellen en een betere afspraak willen maken over een ouderen regeling. TESO wilde daar niet in meegaan en bleef bij het bod van 16 maart. Een argumentatie die TESO daarbij gebruikt, is dat er op dit moment zoveel vervoer weg valt dat 2020 sowieso een moeilijk jaar gaat worden. Als vakbonden zien we dat natuurlijk ook. We willen ook graag dat mensen duidelijkheid hebben.

Om te wachten totdat deze crisis voorbij is, is geen goed idee. Ook omdat niemand weet hoelang dit gaat duren en ook niet wat het effect op onze economie en het vervoer naar Texel gaat zijn. Voordat dat duidelijk is, zijn we een flinke tijd verder. We willen het bod dan ook aan jullie voorleggen.

Normaliter doen we dat in een ledenvergadering. Dan kan er een uitgebreide toelichting worden gegeven en kunnen we in een gezamenlijk gesprek of discussie de uitkomst bepalen. Dat zit er nu ook niet in. Daarom leggen we het bod  zie bijlage) schriftelijk aan jullie voor. Graag willen wij dan ook uiterlijk 3 april 2020 weten of we dit bod kunnen accepteren en zo tot een cao kunnen komen of dat jullie vinden dat we verder moeten onderhandelen.

Verder onderhandelen zal dan pas kunnen gebeuren als deze crisis voorbij is en we weer op een normale manier elkaar kunnen ontmoeten.

Zouden jullie voor 3 april aanstaande via mail kunnen laten weten wat jullie mening is en of je akkoord gaat met het bod van TESO. Mailen kan naar j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

CNV Vakmensen
Jan Kampherbeek, bestuurder

Downloads