Eerste onderhandeling cao Teso is geweest

Tijdens de eerste onderhandelingsronde voor een nieuwe cao Teso zijn de voorstellen van zowel de vakbonden als de werkgever toegelicht en besproken. Natuurlijk gelden de al gemaakte afspraken pas als er op alle punten duidelijkheid is.

De voorstellen voor bijzonder verlof

Vrij bij het huwelijk van één van de beide ouders is overgenomen. Ook kan je vrij krijgen als je met je kind naar de arts moet en het moet tijdens je werk.

Extra verlof

De directie wil niet meer vrije dagen voor iedereen en ook het uitbreiden van het seniorenverlof wil men niet. Het aantal dagen hoeft niet uitgebreid te worden omdat iedereen voldoende vrije dagen heeft en het senioren verlof hoeft niet uitgebreid te worden omdat men dan van de 80/90/100 regeling gebruik kan maken volgens de directie.

Reiskosten

Men is er mee akkoord om de maximaal belasting vrije bedrag voor reiskosten in de cao op te nemen. In 2024 € 0,23.

Vaste contracten

Teso geeft aan wel ver mee te gaan in het zoveel mogelijk geven van vaste contracten. Men weet alleen nog niet wat “zoveel mogelijk” is. Daar komt men volgende week op terug.

Vakantietoeslag

Het voorstel van de directie is om in de cao op te nemen dat vakantiegeld wordt berekend over het hele loon inclusief alle toeslagen. Dat vinden wij natuurlijk een goed idee.

In de bijlage een overzicht van de punten op een rijtje. Kortom er zijn stappen gedaan maar er is ook nog veel te doen. Op 21 december 2023 onderhandelen we verder.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Jan Kampherbeek
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2022
E j.kampherbeer@cnvvakmensen.nl