Overduidelijke actiebereid voor een betere cao in het OV

Tijdens de 6 ledenbijeenkomsten op 23 en 24 januari werd op niet mis te verstane wijze duidelijk dat onze leden het zat zijn en bereid zijn tot het voeren van acties voor een betere cao.

Uitslag stemming

De 6 online ledenbijeenkomsten zijn erg goed bezocht. De opkomst was ongekend hoog. Dat zegt veel over de betrokkenheid van onze leden. We hebben uitgebreid stilgestaan bij onze voorstellen en de reactie van de werkgevers daarop. Op een enkeling na vond het overgrote deel van de leden het bod van werkgevers volstrekt onvoldoende. Daarna volgde de vraag of de leden actiebereid zijn. Daarvan heeft 97% aangegeven actiebereid te zijn waarbij zij werkstakingen niet uitsluiten. Een overduidelijk signaal.
Op verzoek hebben wij nog de presentatie van de ledenbijeenkomst aan deze nieuwsbrief toegevoegd.

Hoe verder?

Wij gaan morgen een ultimatum uitbrengen aan de werkgevers. Daarin zoeken we nadrukkelijk afstemming met FNV. Het is duidelijk dat wij gezamenlijk in dit traject verder zullen gaan. Daar zijn wij beiden bij gebaat.
Wij informeren jullie ook direct wanneer het ultimatum verstuurd wordt en wanneer die afloopt. De werkgevers kunnen acties nog altijd voorkomen door, voordat het ultimatum verstrijkt, een goede cao met ons af te spreken.
Nadat het ultimatum is afgelopen kunnen we over gaan tot het voeren van actie. Wanneer dat is dat horen jullie van ons.

De eerste stap is gezet 

Onze leden hebben de eerste concrete stap gezet om te komen tot een cao, waarbij zij acties niet uitsluiten om hun eisen kracht bij te zetten. Jammer dat er acties nodig zijn, maar dat ligt volledig aan de werkgevers. Zij hebben de kans gehad om te komen tot een goede loonafspraak, om wat aan de werkdruk te doen en om een goede ouderenregeling af te spreken. Die kans hebben ze laten lopen. Kennelijk is er meer nodig en als dat moet, dan doen we dat!

We houden jullie op de hoogte.

Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error