Vierde stakingsdag voor de kerst

De acties voor een nieuwe cao en apc gaan onverminderd door. Vandaag staakten jullie voor de vierde dag op een rij. Gisteren kwamen de stakers van Vlissingen naar Terneuzen om elkaar te steunen, jullie werden tegen gewerkt bij de poort, maar lieten je uiteindelijk niet stoppen. Vandaag kwamen de stakers van Terneuzen naar Vlissingen. We zien de solidariteit en actiebereid toenemen in plaats van afnemen. Volgens de krant is jullie directeur ‘witheet’ over deze acties.

Veel aandacht voor jullie staking

Vanaf de eerste stakingsdag volgt de lokale media jullie stakingsactie. Vandaag was er ook aandacht van de Vlaamse pers. We hebben hen ook laten weten dat Verbrugge er alles aan doet om de staking te breken. We zien dat werk van Verbrugge medewerkers wordt uitbesteed aan anderen. Daarnaast heeft Verbrugge als werkgever gisteren een dieptepunt bereikt door een sanctie op te leggen aan één collega in verband met zijn betrokkenheid bij de collectieve staking. Vakbonden CNV en FNV zullen hun leden ook juridisch steunen, bovendien worden stakers nog eens extra beschermt vanwege het stakingsrecht.

De bal ligt bij Verbrugge

We willen dat Verbrugge Terminals investeert in zijn personeel. De inflatie en prijsstijgingen zijn hoog. Bovendien is het personeel schaars te vinden en hebben jullie vorig jaar allemaal minder loonsverhoging gehad in ruil voor het behoud van de apc afspraak. Vorig jaar heeft Verbrugge zijn handtekening gezet onder de apc en wij willen dat hij zich aan deze afspraak houdt.

Zolang de directie niet bereid is om met een oplossing te komen zullen de acties zich voortzetten. Wij verwachten dat Verbrugge zich aan zijn woord houdt. Een man een man, een woord een woord. Het recht om te staken vervalt pas als werkgever en vakbonden opnieuw onderhandelen.

Laat je niet uit elkaar spelen. Blijf elkaar steunen.

Hele fijne feestdagen gewenst en een mooie nieuwe cao in 2023.

Mochten er tijdens deze actieperiode vragen zijn of problemen ontstaan neem dan contact met mij op.

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E m.vanleussen@cnvvakmensen.nl
0628866597