Vakbonden in informeel gesprek met Martin Verbrugge

Op dit moment zijn jullie nog vol overtuiging in actiemodus met als doel een goede cao met behoud van apc. FNV Havens en CNV Vakmensen hebben op woensdagochtend jullie directeur Martin Verbrugge gebeld. We hebben hem aangeboden om in een informeel gesprek oplossingen te verkennen om te komen tot overeenstemming. Dit gesprek vindt morgen 5 januari plaats en op aandringen van de bonden in de aanwezigheid van Martin Verbrugge.

Informeel
De leden van de vakbonden hebben zich uitgesproken voor het stellen van een ultimatum en om acties uit te roepen als dit ultimatum niet ingewilligd wordt. Dit staat nog steeds als een huis. Vakbonden hebben hun verantwoordelijkheden genomen door de directeur te bellen met het aanbod samen – informeel – mogelijkheden te verkennen om tot een oplossing te komen. Een informeel gesprek betekent dat ons actierecht nog niet is ingetrokken. Ook hebben wij acties nog niet opgeschort. We gaan slechts informeel in gesprek om te onderzoeken of een oplossing mogelijk is.

Uitkomst
Een uitkomst van een verkenning staat nooit vast. Het zou zomaar kunnen zijn dat na een bak koffie de conclusie van één of beide partijen is dat de kloof tussen onze voorstellen blijft bestaan. In dat geval gaan de acties gewoon door. De mogelijkheid bestaat ook dat beide partijen concluderen dat er grond is om de acties op te schorten en de onderhandelingen ter hervatten. Wij zullen onze leden uiteraard informeren over de uitkomst van het gesprek. Mochten we komen tot een oplossing dan leggen we dit ook altijd aan de leden voor.

Vooralsnog blijf het actie comité haar rol vervullen.

Met vriendelijke groet,

mede namens de gezamenlijke de kader- en delegatieleden plus actie comité van FNV Havens en CNV Vakmensen, John Klijn (FNV Havens) en                                            

Mirjam van Leussen
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Downloads