Word jij CNV kaderlid bij ECT?

Vind jij het belangrijk dat CNV Vakmensen goed vertegenwoordigd is bij ECT? Weet jij de meerwaarde van de vakbond over te brengen aan jouw collega's? Wil jij de link zijn tussen jouw collega's en de vakbondsbestuurder? Dan ben jij een kaderlid die wij nog zoeken!
Wat is een kaderlid eigenlijk?
Dat is een lid die iets extra's wil doen. Natuurlijk ben je lid van CNV Vakmensen, kun jij input geven voorafgaand en tijdens een cao traject, heb jij stemrecht en kun je (individuele) juridische hulp vragen. Maar een kaderlid zet zich actief in voor de vakbond. Doet een stapje extra. Dit betekent dat jij graag in gesprek bent met leden en collega's die misschien nog geen lid zijn van de vakbond. Jij kunt anderen overtuigen waarom het goed is om lid te worden van CNV Vakmensen. Een kaderlid weet wat er op de werkvloer speelt en geeft signalen of zorgen door aan de vakbondsbestuurder. Een kaderlid vertegenwoordigt de CNV leden en praat mee met de vakbondsbestuurder en andere kaderleden tijdens tussentijdse overleggen met jullie werkgever of voorafgaand aan een cao traject. Tijdens de cao onderhandelingen zijn sommige kaderleden aanwezig als onderhandelingsdelegatie. Als kaderlid zit je dus dichter bij het vuur, maar wordt ook meer van jou verwacht. Hoe meer kaderleden CNV Vakmensen heeft en het liefst van zoveel mogelijk afdelingen binnen ECT (zowel de operatie als kantoor), hoe beter wij de belangen van de CNV leden kunnen behartigen.

Kaderacademie van CNV Vakmensen
Bovendien kunnen kaderleden van CNV Vakmensen zich aanmelden voor de kaderacademie. De kaderacademie biedt verschillende cursussen aan, zoals ambassadeur van de vakbond, cao en arbeidsrecht, communiceren met je achterban, maak jezelf zichtbaar en vergroot jouw invloed, maar ook pensioencursus, cao onderhandelen, functiewaardering en reorganisatie en sociaal plan.

Interesse?
Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan contact op met CNV kaderleden John Gutteling of Berry van Egmond. Zij kunnen als bestaande CNV kaderleden uitleggen wat er van een kaderlid verwacht wordt. Zie jij jezelf als kaderlid? Geef dit dan door aan vakbondsbestuurder Diana Kraan, zodat we kunnen kennismaken en jij ook geregistreerd wordt als kaderlid. 

Jullie, de leden, zijn de vakbond. Hoe groter jullie betrokkenheid, hoe meer we samen kunnen bereiken. Heb jij nu vragen of zorgen die je wilt delen? Wacht dan niet en neem contact op met een van de kaderleden of mij. 

Op ECT Hutchison Ports Rotterdam | CNV Vakmensen staat het laatste nieuws over ECT. Zodra het cao traject van start gaat, ontvangen jullie een nieuwsbrief met een uitnodiging om jullie input te geven voorafgaand aan de onderhandelingen en zullen de nieuwsbrieven ook op deze cao pagina geplaatst worden.

John Gutteling john.gutteling@ect.nl en Berry van Egmond berryvan.egmond@ect.nl 
Kaderleden CNV Vakmensen

en

Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl