Tijdelijke overwerkregeling overeengekomen met Hutchinson Ports Delta II

Op initiatief van Hutchison Ports Delta II heeft er op dinsdag 12 juli 2022 een overleg met FNV Havens en CNV Vakmensen plaatsgevonden. Hieronder de hoofdpunten van het overleg.

Op initiatief van Hutchison Ports Delta II heeft er op dinsdag 12 juli 2022 een overleg met FNV Havens en CNV Vakmensen plaatsgevonden. Hieronder de hoofdpunten van het overleg.

Drukte op de terminal

Wegens drukke werkzaamheden is er volgens de werkgever extra capaciteit nodig op de terminal. Om dit te bewerkstelligen is het bedrijf bezig 40 nieuwe Terminal Operators aan te trekken. Het streven is om de operators dit jaar bij Hutchison Terminals Delta II aan te stellen. Om tot die tijd extra capaciteit te creëren, heeft de werkgever FNV Havens en CNV Vakmensen verzocht om tijdelijk het overwerk aantrekkelijker te maken voor alle werknemers die onder de cao vallen. 

Tijdelijke oplossing

Vakbonden vinden dat wanneer werknemers structureel overwerken, dit leidt tot hogere werkdruk.

Onderzoek wijst uit dat structureel overwerk risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid. Hierdoor kan de kans op uitval toenemen omdat werknemers niet genoeg tijd overhouden om te herstellen van hun werk. Het is dan ook goed dat het bedrijf bezig is Terminal Operators aan te trekken.

Om op korte termijn extra capaciteit op de terminal te creëren hebben FNV Havens en CNV Vakmensen tijdelijke beschikbaarheidsmaatregelen afgesproken. Deze maatregelen tref je in de bijlage van de brief aan.

Cao-onderhandelingen in aantocht

FNV Havens, CNV Vakmensen en Hutchison Ports Delta II hebben een aantal data voor de cao-onderhandelingen vastgelegd. Eind oktober worden de onderhandelingen gestart. Begin oktober organiseren we ledenvergaderingen waarin we onze cao-inzet gaan bepalen. Graag nodigen wij jullie te zijner tijd uit voor deze vergaderingen.


Hanane Chikhi
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2074 8851
E h.chikhi@cnvvakmensen.nl

 

Downloads