Resultaat bij SGS

Na moeizame onderhandelingen uiteindelijk toch een resultaat, leden nu aan zet.

Het is afgelopen woensdag niet meer gelukt jullie het onderhandelingsresultaat toe te sturen. We kregen dit rond 17.30 uur van SGS en hadden dus geen gelegenheid meer jullie dit voor het weekend toe te sturen.

Resultaat

Wij bekijken dit resultaat met gemengde gevoelens, het is geen akkoord maar een resultaat. Dat betekent dat wij denken dat dit op dit moment het uiterste is wat we kunnen bereiken.

SGS heeft vanaf de start van de onderhandelingen duidelijk gemaakt dat ze van de CAO af willen. Hier ligt toch een driejarig contract, dat is voor ons een reden om dit akkoord niet af te wijzen. Juist een langdurige cao van 3 jaar kan achteraf een enorm pluspunt zijn. Het was duidelijk dat SGS onder geen beding meer dan 5,07% loonsverhoging wilde afspreken. Immers dat hadden ze al gecommuniceerd en als dit percentage omhoog zou gaan dan moesten ze dat voor de rest van SGS ook verhogen en dat was voor hen onbespreekbaar. Daarom hebben wij het gezocht in een combinatie van die 5.07% plus een nominaal bedrag . Daarmee krik je het percentage natuurlijk wel op afhankelijk van hoe hoog je inkomen is naar ongeveer 7% in het 1e jaar. Dat is niet de APC van 11,8% maar dat is voor SGS onbespreekbaar.

In het tweede en derde jaar krijg je volledige APC (automatische prijscompensatie ) met wederom een nominaal bedrag van 58 euro bruto per maand in 2024 en 66 euro bruto per maand per 2025. Daarmee kan je zeggen dat je in de volgende 2 jaar dus per definitie een koopkracht verbetering krijgt. Voordeel is wel dat iedereen, ook degene die aan het einde van de schaal zitten deze verhoging krijgen. Los van welke beoordeling dan ook.

Ledenraadpleging

Het is nu aan jullie als leden te bepalen of dit akkoord er door komt. We organiseren een gezamenlijke ledenraadpleging met FNV op;

Datum: Woensdag 31 mei 2023

Tijd:      13.00-17.00 uur inloop voor leden die onder CAO vallen

              Na 17.00 uur ook voor leden die NIET onder de CAO vallen

Locatie:  Carlton Hotel Curieweg 1 Spijkenisse

In deze vergadering willen wij toelichting geven over het resultaat. Stemmen doen we niet ter plaatse maar digitaal. Dat kan op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni. Je krijgt daarvoor nog een uitnodiging met een digitale link om te stemmen.

Mede namens Patrick Van der Wolf,

Stem nu als lid

Leden van CNV Vakmensen kunnen nu hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat Welkoop. Je kunt als lid digitaal eenmaal je stem uitbrengen door VOOR of TEGEN te stemmen. Mocht het niet lukken om te stemmen, dan kun je ook inloggen op http://stemmen.cnvvakmensen.nl Daar kun je ook op basis van je lidnummer en onderstaande unieke code jouw stem uitbrengen. Let op: je kan maar één keer je stem uitbrengen en eenmaal gedrukt op VOOR of TEGEN betekent dat je je stem hebt uitgebracht. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 28 april.

Vragen?

Mochten er vragen zijn meen dan contact met mij op. Je kan ook terecht op de cao-pagina: cao strater/cnv vakmensen

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5329 5256
p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error