Meerderheid leden stemt in met cao-resultaat Cosco

De stemming onder de leden over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Cosco Shipping Lines & Cross Ocean cao is afgerond. De meerderheid van de CNV- en FNV-leden heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een cao die loopt van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020.

Wij hebben dit ook meegedeeld aan de directie van Cosco Shipping Lines & Cross Ocean.

Dit betekent dat de punten uit het onderhandelingsresultaat kunnen worden geëffectueerd. De volgende stap is nu het verwerken van het onderhandelingsresultaat in cao-teksten. CNV Vakmensen en FNV Havens zullen met de directie zo snel mogelijk tot een tekst komen van de nu nieuw afgesloten cao.

Door jouw lidmaatschap kunnen wij de belangen van de medewerkers bij Cosco Shipping Lines & Cross Ocean goed vertegenwoordigen en hebben we dit cao-resultaat weten te realiseren. Hier profiteren al jouw collega’s van. Spreek daarom de collega’s aan die geen lid zijn van een vakbond en maak ze lid. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe steviger de vuist is die we kunnen maken bij het onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid.

Wij vertrouwen erop je hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Fadua Toufik, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen 
Asmae Hajjari, bestuurder FNV Havens