Jouw stem telt: onderhandelingsresultaat bij OBA

CNV vakmensen en FNV Havens hebben een onderhandelingsresultaat bereikt bij OBA! Hierbij leggen wij het onderhandelingsresultaat aan jullie voor. Wij lichten dit resultaat ook nog aan jullie toe op 31 mei 2022 in jullie kantine. Stem voor 10 juni aanstaande.

Positief stemadvies

We leggen dit onderhandelingsresultaat positief voor, aangezien we een mooi resultaat hebben bereikt in een economische idiote tijd. Alleen al dit jaar krijgen jullie er aan automatische prijscompensatie van 10,65% bij: 1 januari 2021 2,59% en juli 8,06%. Daar bovenop hebben we nog eens 2,25% aan koopkrachtverbetering afgesproken om gelijke tred te houden met dat van de IGMA. Dat laatste was een harde eis vanuit de bonden om tot een resultaat te kunnen komen.

De onderhandelingen

Na vier onderhandelingsrondes hebben we een mooi eindresultaat bereikt. Tussentijds hebben we jou op de hoogte gehouden met nieuwsbrieven en in de kantine. Zoals je weet liepen we vast op een loonsverhoging naast de torenhoge APC waar we dit jaar mee te kampen hebben. OBA heeft toch ingezien dat zonder deze loonsverhoging er geen resultaat te behalen was.

Het resultaat bestaat onder andere uit:
  • 2,25% loonsverhoging in 2022;
  • Behoud APC;
  • BHV vergoeding opgehoogd;
  • Behoud pensioenopbouw bij verlengd ouderschapsverlof;
  • inhuur 2 jarig contract aanbieden;
Dit onderhandelingsresultaat is alleen mogelijk gebleken door jullie eigen acties met betrekking tot het overwerk. Jullie actiebereidheid en onderlinge solidariteit geeft vertrouwen voor de toekomst! Zie voor alle details het volledige onderhandelingsresultaat in de bijlage. Lees dit goed door alvorens je stem uit te brengen.

Klik hier om je stem uit te brengen tot en met 10 juni of mail naar f.toufik@cnvvakmensen.nl

Daarna gaan we de stemmen tellen en laten we jullie weten wat de uitslag is. Wanneer de meerderheid van de uitgebrachte stemmen voor heeft gestemd, wordt het onderhandelingsresultaat omgezet in een nieuwe cao vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. Bovendien zullen we snel starten met de eerste stappen richting harmonisatie van de cao’s IGMA en OBA. Uiteindelijk zullen jullie hetzelfde werk gaan verrichten en daar hoort dezelfde beloning tegenover te staan.

Voor vragen en toelichting op het onderhandelingsresultaat komen we naar de kantines.

Wanneer: dinsdag 31 mei
Waar: kantine OBA
Tijdstip: 15:00 uur en 23:00 uur

Bij vragen kun je ook de kaderleden benaderen op de werkvloer: Nico Koning, Dave Vermeulen en Tonnes van Houten

We zien je graag 31 mei!

Fadua Toufik - CNV Vakmensen
Chant van de Berg - FNV Havens

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error