Informatie over cao 2.0 Verbrugge (nieuwe versie)

Dinsdag 19 september zijn jullie uitgenodigd voor de ledenvergaderingen in Vlissingen en Terneuzen. Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief ontvangen jullie bij deze een flink aantal bijlagen met alle toelichting op de voorstellen voor de cao 2.0.

Documenten cao 2.0

Omdat we nog niet alle cao-afspraken hebben besproken maar alleen de cao onderdelen van Vlissingen en Terneuzen die impact hebben op het salaris, noemt Verbrugge dit Cao 1.5. We zijn nog maar op de helft. Maar het is nu al een hele hoop leeswerk en informatie. 

Er zitten in totaal 8 documenten in de bijlage:

  • Hand out voorstel cao 1.5 - algemeen
  • Hand out voorstel cao 1.5 - VTT
  • Hand out voorstel cao 1.5 – VZT
In deze handout’s staan alle onderwerpen die we hebben besproken. Daarbij zijn ook de oude cao artikelen op een rij gezet. Er zijn 3 handout’s gemaakt, een met alleen de cao bepalingen VZT, een met cao bepalingen VTT en een handout algemeen waarin zowel VZT als VTT zit.
  • Impact cao 1.5 overwerk - algemeen
  • Impact cao 1.5 overwerk - VTT
  • Impact cao 1.5 overwerk – VZT

Daarnaast zitten er 3 documenten die gaan over overwerk. In deze documenten zien jullie schema’s van de huidige overwerktoeslag en de nieuwe overwerktoeslag. Daarnaast zijn er een aantal scenario’s doorgerekend. Daarin kun je zien wat het effect is van overwerk op verschillende momenten en verschillende dagen. Er zijn drie documenten, een voor alleen VZT, een voor alleen VTT en een algemene waarin alle doorrekeningen van zowel VZT en VTT te zien zijn.  

  • VZT loonstroken oud vs nieuw
  • VTT loonstroken oud vs nieuw
Op verzoek van de vakbond heeft Verbrugge ook echte loonstroken van personeelsleden vergeleken met cao 2.0. Het gaat om 10 voorbeeld loonstroken van 5 medewerkers VZT en 5 medewerkers VTT uit april 2023. De loonstrook van april 2023 is anoniem gemaakt en vervolgens opnieuw doorgerekend op basis van de nieuwe cao 2.0 afspraken. Voor al deze medewerkers levert de cao 2.0 een plus op in salaris.

Doel van de ledenvergaderingen

Op de vergaderingen kun je vragen stellen over de wijzigingen en laten zien wat de effecten zijn in Vlissingen en Terneuzen.

De vakbonden hebben Verbrugge ook gevraagd om 1 document waarin per onderwerp duidelijk naast elkaar stond wat de nieuwe tekst is en wat het oude cao artikel is. Helaas kon dat niet op tijd klaar zijn voor de ledenvergaderingen, dit zal later naar jullie toe worden gestuurd. Zodat je voor je stem uitbrengt ook nog een keer kunt kijken naar de nieuwe en oude cao teksten.

Tijdens de ledenvergaderingen zal niet gestemd worden. De vergaderingen zijn er zodat leden meer informatie krijgen en vragen kunnen stellen over de cao 2.0. Bovendien kan het natuurlijk ook dat wij als vakbonden iets over het hoofd hebben gezien of verkeerd inschatten. Dan horen wij dat graag van onze leden tijdens de ledenvergadering. Op 29 september hebben we opnieuw overleg met Verbrugge over de cao 2.0 en met name de cao onderdelen voor kantoorpersoneel.

Stemprocedure

Naar verwachting ontvangen de leden van CNV 2 oktober schriftelijk een stemformulier en hebben dan 2 weken de tijd om hun stem uit te brengen over de voorstellen die nu in de bijlagen zitten. De data staan nog niet helemaal vast maar zodra de stemprocedure loopt ontvangen jullie hierover uiteraard nader bericht.

Stemming over de overige cao 2.0 onderdelen voor onder andere kantoor en technische dienst zal later dit jaar pas volgen omdat dit traject nog loopt.

Jullie hebben in deze mail ontzettend veel informatie ontvangen. We willen namelijk geen informatie achter houden voor de leden. Als er iets onduidelijk is, laat het mij dan weten. Als je voor of na de ledenvergadering een vraag wil stellen over de cao 2.0 bel of mail mij dan gerust!

Cao-online

Alle info is ook altijd terug te vinden op de cao-pagina. Je kunt daar ook je vraag stellen of reageren.

Tot op de ledenvergadering van dinsdag 19 september. 

Mirjam van Leussen 
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
06 28866597
m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error