Hernieuwd onderhandelingsresultaat Cao SGS/OGC

Nadat de leden de cao hadden weggestemd hebben wij opnieuw intensief overleg gehad met de directie. Ondanks dat die weinig ruimte had zijn we toch tot een iets ander voorstel kunnen komen.

Het hernieuwde onderhandelingsresultaat is als bijlage toegevoegd.

Kern nieuwe onderhandelingsresultaat
In het 1e jaar wordt het nominale bedrag van 54 euro per maand verlaagd naar 44 euro. Daarvoor krijgen we alsnog de beoordelingssystematiek terug maar dan voor de helft. Dus scoorde je 1% krijg je dus 44 euro plus een half %. Scoorde je 2% dan krijg je 44 euro plus 1%. Scoorde je 0% dan krijg je 44 euro. Alleen die groep gaat er op achteruit namelijk 10 euro ten opzichte van het afgewezen voorstel.
Daarop komt natuurlijk nog de 5,07%. In het 2 en 3e jaar blijft het voorstel hetzelfde. Wel zijn de voorwaarden voor de eenmalige uitkering van 150 euro in het 3e jaar wat soepeler geworden.

Wij zien dit als een eindbod.
Dit betekent dat we met praten er niks meer bij krijgen. Het is dus nu opnieuw stemmen met een ja of een nee. Nee stemmen betekent wel dat je ook moet beseffen dat vormen van actievoeren dan nodig zijn.

Wij raden aan akkoord te gaan met dit resultaat!
Er ligt een 3-jarige cao voor in een sector waar nog heel weinig cao’s zijn. Ook binnen SGS heeft 90% geen cao. Kijken we naar de inhoud dan heb je in het 1e jaar minimaal 5,07% plus 44 euro. Bij een salaris van 2500 euro per maand, dan is dat een salarisverhoging van 180,75 euro ofwel 7,25%. Daarop komt nog je beoordeling, maar dan voor de helft. Dus stel je scoorde 1% dan komt er nog een 0,5% bij en zit je in dit voorbeeld op 7,75%.
In de volgende 2 jaren is de koopkracht gegarandeerd en krijgt iedereen er ook een nominale koopkrachtverbetering bij. In 2024 is dat een verhoging van 54 euro en het jaar erop wederom een volledige koopkrachtgarantie plus 66 euro koopkrachtverbetering.
Wij vinden het niet verstandig om dit af te wijzen en zo de volledige cao op het spel te zetten. Immers je moet dan actie gaan voeren voor een beter resultaat. En daarvan is de uitkomst zeer ongewis. Voor een dergelijk besluit hebben we overigens 75% van de stemmers nodig die voor actie stemmen. Pas dan gaat de stakingskas open.

Stemmen
Je kunt stemmen tot en met donderdag 20 juli. Daarvoor krijg je een aparte nieuwsbrief kort na deze nieuwsbrief. Zo kunnen bij een eventueel positief resultaat de verbeteringen snel ingevoerd worden. Mocht dit onderhandelingsakkoord opnieuw afgewezen worden dan tekenen we de cao niet en komen we bij jullie terug om te vragen of je actie wilt voeren.

Voor zo’n besluit moeten we een driekwart vergadering organiseren. Maar zoals gezegd dat heeft niet onze voorkeur.

Mede namens Patrick Van der Wolf

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error