Eerste stakingsdagen Verbrugge Terminals

Dinsdag is het ultimatum verlopen. Verbrugge is niet om op onze eisen ingegaan voor de cao 2023. Jullie hebben besloten om direct het werk neergelegd! Gisteren en vandaag is er gestaakt door CNV leden en FNV leden. In Vlissingen, Terneuzen en op kantoor lag vrijwel alles plat. Wij zijn ontzettend trots op de solidariteit en daadkracht van de medewerkers van Verbrugge Terminals.

In de kranen wapperen de vakbondsvlaggen van CNV en FNV. Samen staan we sterk. De media heeft gisteren jullie staking opgepikt. Ook aan de media hebben we laten weten dat we vastbesloten zijn en dat de bal bij Verbrugge ligt om te zorgen voor een goede cao. Uitzendbureau's en andere bedrijven waar Verbrugge Terminals mee samen werkt, informeren wij over de acties. We laten hen weten dat zij geen besmet werk horen aan te nemen. 

Spelregels tijdens staking

Doordat CNV en FNV de stakingen organiseren ben je juridisch veilig. Je kunt niet ontslagen worden omdat je hebt gestaakt. Ook eventuele claims als gevolg van de staking zal door onze juristen worden afgehandeld want alleen de vakbonden kunnen aansprakelijk gesteld worden. Er zijn wel een aantal veiligheidsregels die in acht genomen moeten worden.

  • We zorgen er te allen tijde voor dat nood en hulpdiensten vrij toegang hebben tot de terminal.
  • Iedereen wordt gerespecteerd. Dus als mensen gaan staken zal niemand van het management of wie dan ook die mensen intimideren maar andersom ook niet. Mensen die willen gaan werken houden we niet tegen. Overtuigen mag wel natuurlijk.
  • CNV leden die staken registeren zich door het invullen van een schriftelijk stakingsformulier.
  • Als contactpersoon vanuit FNV ben ik als bestuurder verantwoordelijk en aanspreekbaar. Dat kan via vanleussen@cnvvakmensen.nl en 0628866597. Daarnaast zijn de kaderleden aanspreekbaar. Zij staan in nauw contact met mij.

Stakingsformulieren CNV

Gisteren en vandaag zijn stakingsformulieren ingevuld door CNV leden. FNV leden kunnen zich registreren via een aparte app. Voor stakers die een stakingsuitkering van CNV willen ontvangen is het belangrijk dat er een schriftelijk stakingsformulier wordt ingevuld. Niet leden kunnen ook staken. Wordt direct lid van een van de vakbonden en staak mee. Het stakingsformulier kan worden ingevuld bij Marvin Eenennaam (Vlissingen) of Jos Hoefnagels (Terneuzen). Wij zorgen dat de stakingsformulieren weer aankomen bij het CNV kantoor en de uitkering wordt betaald.

Vragen of problemen

We gaan er vanuit dat de staking op een ordelijke manier verloopt. Ook na deze staking moeten jullie als collega’s weer samen verder, dus we verwachten dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Mochten er tijdens deze actieperiode vragen zijn of problemen ontstaan neem dan contact met mij op.

Samen staan sterk en samen gaan we deze strijd aan!

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E m.vanleussen@cnvvakmensen.nl
0628866597

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error