CNV voorstellenbrief cao Verbrugge Terminals

Maandag 31 oktober konden jullie je uitspreken over de inzet van CNV en FNV voor de cao onderhandelingen. We zijn blij om veel collega’s te zien uit Vlissingen en Terneuzen. Jullie hebben je duidelijk uitgesproken over de problemen die spelen en verwachtingen voor de cao 2023 van Verbrugge Terminals.

Dank voor jullie reacties

Het is duidelijk dat er dit jaar veel op het spel staat. De inflatie en de prijsstijgingen zijn hoog. Jullie hebben duidelijk aangegeven de APC te willen handhaven. Dit is dan ook de inzet van beide vakbonden.

Daarnaast willen we eerlijke cao afspraken maken voor jong en oud, vast en flex. In de cao maken we afspraken die gelden voor al jullie collega’s. We kregen reacties van kraanmachinisten, ploegleiders, controleurs, vorheftruckchauffeur, kantoorpersoneel en andere collega’s.

CNV Vakmensen heeft jullie mening overgenomen in de CNV-voorstellenbrief. In de bijlage treffen jullie de volledige voorstellenbrief die namens de leden van CNV Vakmensen.

Deze voorstellenbrief zullen wij maandag verzenden aan de directie van Verbrugge Terminals als inzet voor de onderhandelingen. Als jullie vragen of opmerkingen hebben over de brief verzoek ik om dat voor maandag aan mij door te geven. Reageren kan ook onder deze nieuwbrief of op de cao-pagina

Tussentijdse ledenraadpleging 15 november

Op 10 en 11 november starten we de onderhandelingen. Na deze 2 dagen onderhandelen houden we op 15 november opnieuw een ledenraadpleging voor de leden van CNV en FNV.

10.30 - 12.00 uur

MIDDELBURG

Hotel Arneville

Buitenruststraat 22

14.15 - 15.45 uur

TERNEUZEN

Snowworld

Zeelandlaan 3

16.15 - 17.45 uur

TERNEUZEN

Snowworld

Zeelandlaan 3

19.30 - 21.00 uur

MIDDELBURG

Hotel Arneville

Buitenruststraat 22

 

Cao 2.0 nieuwe CAO teksten

Verbrugge heeft al jaren de wens om de cao teksten te moderniseren, omdat sommige delen van de cao teksten verouderd zijn. Ook wil Verbrugge de verschillen in de cao afspraken tussen Vlissingen en Terneuzen harmoniseren en gelijk trekken. Dit project noemen zij cao 2.0.

De vakbonden hebben aangeven dat afspraken voor de nieuwe cao per 1 januari 2023 prioriteit heeft. We willen niet afwachten met nieuwe cao afspraken totdat de nieuwe cao teksten helemaal gereed zijn.

CNV en FNV hebben kaderleden die werken in Vlissingen. Leden die in Terneuzen werkzaam zijn roepen we om zich te melden als kaderlid. Het helpt ons als we ook korte lijntjes hebben naar collega’s in Terneuzen om te informeren over de manier van werken op de Terminal in Terneuzen.

Vangnetbepaling

CNV en FNV hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. Maar dit moet wel zorgvuldig gebeuren. Dit mag namelijk niet leiden tot achteruitgang. We willen niet dat collega’s in Vlissingen of Terneuzen erop achteruit gaan door de nieuwe cao teksten. Om die reden willen wij een vangnetbepaling. De kern is dat mensen na invoering van de nieuwe cao-tekst nog 5 jaar het recht hebben terug te vallen op de oude teksten in het geval zij menen dat zij door de nieuwe tekst zijn benadeeld.

Schriftelijk stemmen en ledengegevens

Tijdens de ledenvergadering afgelopen maandag hebben jullie het verzoek gedaan om schriftelijk te stemmen over het onderhandelingsresultaat. De wens van CNV leden was om net als de FNV leden stemformulieren thuis te ontvangen en via antwoordenvelop terug te sturen. De stemmen zullen vervolgens in bijzijn van de kaderleden worden geteld.

Het is daarom belangrijk dat de adresgegevens en contactgegevens van leden juist zijn. Mocht je onlangs zijn verhuisd of twijfelen of je adresgegevens bekend zijn bij CNV, geef dit dan per email aan mij door, m.vanleussen@cnvvakmensen.nl.   

Leden werven

Als we een onderhandelingsresultaat hebben bereikt leggen we dat voor aan onze leden. Alleen leden kunnen hun stem uitbrengen.

CNV Vakmensen heeft tot 1 januari korting op de contributie voor nieuwe leden. Nieuwe leden betalen 20,23 euro voor 6 maanden lidmaatschap. Bestaande leden die een nieuw lid inschrijven ontvangen een cadeaubon van 20 euro.

Hoe meer CNV leden, hoe sterker wij staan aan de onderhandelingstafel, hoe beter jullie cao.

Meer informatie over onze ledenactie lees je op www.cnv-ledenwerven.nl 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de cao onderhandelingen of de ledenactie, bel of mail mij gerust.

Mirjam van Leussen
vakbondsbestuurder

M. 0628866597
E. m.vanleussen@cnvvakmensen.nl


Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar!

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error