Bijeenkomsten cao Verbrugge Terminals

In november starten de onderhandelingen voor jullie nieuwe cao. Het worden dit jaar best ingewikkelde onderhandelingen. Want we gaan de cao proberen te herschrijven en de verschillende regelingen in elkaar proberen te schuiven.

Maandag 31 oktober willen we met jullie afstemmen wat we precies gaan voorstellen aan de directie van Verbrugge voor de nieuwe cao van 2023.

Loonafspraken 2023

Verbrugge heeft als werkgever de cao inmiddels formeel opgezegd. Dat betekent ook dat wat nu in de cao staat niet automatisch erin blijft staat. Het kan zijn dat ze de automatische prijscompensatie niet willen betalen nu de inflatie zo hoog is en daarom een andere loonafspraak willen maken.

Er staat daarom flink wat op het spel bij de onderhandelingen voor jullie nieuwe cao.

Samen de inzet bepalen

Maandag 31 oktober horen we graag van jullie waar wij op moeten inzetten tijdens de onderhandelingen. Bijvoorbeeld een goed ouderenbeleid, hogere reiskostenvergoeding, meer vaste contracten en minder uitzendcontracten of betere afspraken voor BBL-leerlingen.

Nadat wij jullie op de bijeenkomst van 31 oktober hebben gesproken, stellen wij als vakbonden CNV Vakmensen en FNV namens jullie de voorstellenbrief op voor de cao-onderhandelingen.

Oproep

Omdat er veel op het spel staat voor alle collega’s, hopen wij veel mensen te zien bij de bijeenkomst maandag 31 oktober. Hoe meer mensen hun stem laten horen, hoe sterker wij staan. Neem ook niet-leden mee, zodat ze het belang van een goede cao inzien.

Op maandag 31 oktober worden de bijeenkomsten gehouden:

MIDDELBURG TERNEUZEN TERNEUZEN MIDDELBURG
Van der Valk Snowworld Snowwold Van der Valk
Paukenweg 3 Zeelandlaan 3 Zeelandlaan 3 Paukenweg 3
10.30 - 12.00 uur 14.15 uur - 15.45 uur 16.15 uur- 17.45 uur 19.30 uur - 21.00 uur

Op 10 en 11 november vinden de eerste onderhandelingen plaats. Na de eerste onderhandelingen gaan we op 15 november graag opnieuw met jullie in gesprek. We weten dan ook wat Verbrugge wil en hoever we komen met afspraken in de cao voor 2023.

Op dinsdag 15 november worden de bijeenkomsten gehouden:

MIDDELBURG TERNEUZEN TERNEUZEN MIDDELBURG
Hotel Arneville Snowworld Snowwold Hotel Arneville
Buitenruststraat 22 Zeelandlaan 3 Zeelandlaan 3 Buitenruststraat 22
10.30 - 12.00 uur 14.15 uur - 15.45 uur 16.15 uur- 17.45 uur 19.30 uur - 21.00 uur

We hopen jullie allen te zien. CNV-leden, FNV-leden, maar ook niet-leden.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Verbrugge Terminals kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ dan Verbrugge Terminals in de zoekbalk.
Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en mee te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Mocht je nog vragen hebben bel of mail mij gerust.
Mirjam van Leussen
Bestuurder CNV Vakmensen
Em.vanleussen@cnvvakmensen.nl
T 0628866597