Ledenvergaderingen Vopak & Vopak Agencies

Afgelopen periode is er veel te doen geweest om het ‘huishoudboekje’ van Vopak die volgens de werkgever niet op orde is.

Geheugensteuntje
Tijdens eerdere overleggen heeft Vopak aangegeven dat toepassing van de APC onder de huidige omstandigheden en in de huidige vorm, financiële impact zal hebben op de toekomstige bedrijfsvoering. Om deze reden stelde de werkgever voor om aanpassingen te doen in de wijze waarop de APC wordt uitbetaald. 

Zoals jullie inmiddels weten is elke wijziging ten aanzien van de APC voor CNV Vakmensen en FNV Havens onbespreekbaar. De werkgever vindt het “onverantwoord” dat wij blijven vasthouden aan de uitbetaling van de APC. Nu wij niet willen tornen aan de APC-afspraak wil de werkgever andere arbeidsvoorwaardelijke componenten, uit de huidige cao, ter discussie stellen en hier andere afspraken over maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de initiële loonsverhoging, vakantiedagen en instroomschalen voor starters bij Vopak. Dit betekent dat de werkgever de huidige cao wil openbreken.  

Leden bepalen
FNV Havens en CNV Vakmensen en FNV Havens hebben aan Vopak kenbaar gemaakt dat wij in gesprek gaan met onze leden over de bedrijfssituatie en wij horen graag van de leden of de huidige bedrijfssituatie er toe noopt om de cao open te breken en aan te passen. Zoals wij eerder hebben aangekondigd gaan wij ledenvergaderingen houden. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we het werkgeversvoorstel bespreken en bepalen jullie met elkaar of we de Vopak-cao gaan aanpassen. Daarom het dringende verzoek om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Belangrijke ledenvergaderingen
CNV Vakmensen en FNV Havens nodigen je graag uit voor deze belangrijke ledenvergaderingen. Deze vinden plaats op:

Datum

Tijdstip

Locatie

Adres

Dinsdag 4 oktober 2022

10:00 uur

Carlton Hotel

Curieweg 1, 3208 KJ Spijkenisse

Dinsdag 4 oktober 2022

19:00 uur

Carlton Hotel

Curieweg 1, 3208 KJ Spijkenisse

FNV Havens en CNV Vakmensen bieden ook de mogelijkheid om deze ledenvergaderingen digitaal te volgen. Je kunt hiervoor de volgende link gebruiken: https://meet.google.com/buj-unnr-vkc of inbellen via het volgende telefoonnummer: ‪(NL) +31 20 257 4162, pincode: ‪753 117 240#

Wij rekenen op jullie komst!

Hanane Chikhi                                                                    Asmae Hajjari
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen                              Vakbondsbestuurder FNV Havens

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error