VCK een nieuwe cao en een nieuwe onderhandelaar

Eind dit jaar loopt de cao af. Dan is het weer tijd voor cao onderhandelingen. Dit keer met een nieuwe onderhandelaar vanuit CNV Vakmensen. Stuur jouw wensen voor de nieuwe cao per mail op, dan kan daar rekening mee gehouden worden.

Waar is het cao boekje?
Al langer wordt er gevraagd naar een cao boekje. Dat is begrijpelijk, want dan kun je lezen wat er allemaal is afgesproken. Begin dit jaar zijn alle afspraken van de afgelopen jaren in cao teksten omgezet. De tekst ligt nu bij de directeur Jeroen Brauns. Hij checkt de tekst nog even en na goedkeuring wordt de cao aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en plaatst CNV Vakmensen dit op de website. Uiteraard krijg je daar bericht van, zodat je de cao kan downloaden.

Je nieuwe cao onderhandelaar is Linda Slagter.
Op 23 augustus heeft Linda kennis gemaakt met  VCK en Jeroen Brauns. Mariska was daar als cao delegatielid ook bij aanwezig.
Wie is Linda?
Ik ben Linda Slagter, bestuurder en onderhandelaar, woon met mijn kinderen en hond in Leeuwarden. Ik werk 5 jaar bij CNV Vakmensen. Met veel plezier. Elke dag is anders. Ik ben vooral actief geweest in het noorden van het land in diverse sectoren, waaronder beroepsgoederenvervoer. Voordat ik bij het CNV ging werken, was ik als HR-manager bij verschillende bedrijven werkzaam, waaronder een groot logistiek bedrijf.
Ik kijk ernaar uit om samen met jullie de belangen bij VCK te behartigen en jullie te ontmoeten zodra dat allemaal weer kan. Mail of bel me als je interessant nieuws hebt of signalen opvangt die voor VCK en dus voor onze leden van belang zijn.
Linda Slagter | l.slagter@cnvvakmensen.nl | 06 51 60 20 37

Tjitze van Rijssel stopt
Op 1 september gaat Tjitze van Rijssel vervroegd met pensioen. Tjitze maakt de cirkel rond. Ruim 40 jaar geleden is hij begonnen als vrijwilliger bij de jongerenorganisatie van het CNV waar hij op 1 september 1981 in dienst is gekomen.
Tjitze is vanaf 2014 betrokken geweest bij de cao Beroepsgoederenvervoer. Gelukkig blijft hij ook na 1 september betrokken bij de vakbond. Hij onderhoudt de contacten met de ETF, de Europese vakbond waarbij CNV Vakmensen is aangesloten.

Nog openstaande punten vanuit de cao onderhandelingen.
Onderzoek. Er moet nog een onderzoek komen naar een levensfasebewust personeelsbeleid en naar werkdruk. Uiteraard proberen we dit in 2021 nog te doen, maar het kan ook begin 2022 worden.
Verzekeren 3e WW jaar. In de cao is afgesproken dat VCK aan gaat sluiten bij de reparatie van het 3e WW jaar. De premie daarvoor wordt door de werknemers, dus door jou betaald. Het is voor ons de vraag of jij daar echt belang aan hecht dat dit geregeld gaat worden. Als je zelf inschat dat je na ontslag binnen 2 jaar wel ander werk kan vinden, is het wellicht zonde van het geld om je te verzekeren voor het 3e WW jaar. Wil je aan Linda laten weten wat jij hiervan vind?
Fiets van de zaak. Het is mogelijk dat je een fiets van de zaak krijgt. Dit betekent dat VCK de fiets koopt en aan jou ter beschikking stelt. De fiets mag je onbeperkt privé gebruiken. Over de consumentenprijs van de fiets moet je 7% bij je inkomen optellen en daar betaal jij belasting over. Even een rekenvoorbeeld: VCK koopt een (elektrische) fiets van € 2.000. 7% wordt bij je inkomen opgeteld, dat is € 140 per jaar. Je betaald € 51,94 per jaar aan belasting, dat is € 4,33 per maand. Over de dagen dat je met de fiets naar het werk komt, krijg je geen km vergoeding meer.
Wil je aan Linda laten weten of je hiervan gebruik wil maken?
Generatiepact. Hierbij gaat het om de oudere werknemer die een paar jaar voor pensionering  minder gaat werken, waardoor een jongere werknemer aan het werk kan komen. De oudere werknemer gaat dan 80% werken, tegen 90% salaris en 100% pensioenopbouw. De vraag is of dit in een bedrijf als VCK te realiseren valt. Vragen aan jou: 1. Heb jij belang bij zo’n regeling? 2. Vind je dit belangrijk om te regelen bij VCK?
Mail je reactie naar Linda.

Samen voor een goede cao.
Met elkaar komen we op voor jouw belangen bij VCK. Een paar van je collega’s doen daar nog niet aan mee. Praat eens met hen en schrijf ze in als lid van CNV Vakmensen. Dan kunnen zij ook profiteren van de voordelen zoals hulp bij het invullen van je belastingformulier, rechtshulp voor problemen op het werk maar ook privé, waardoor een rechtsbijstandsverzekering niet meer nodig is, korting bij het tanken en bij verzekeringen. Kijk voor alle voordelen op onze website.

Tjitze van Rijssel,
Linda Slagter
T 06 51 60 20 37
M l.slagter@cnvvakmensen.nl