Kennismaking bij OBA en nieuwe bestuurder CNV Vakmensen

Kennismaken

Op 31 januari 2022 hebben we kennis gemaakt met OBA Group directeur Jeroen van der Neut en telefonisch met HR-manager Vivian Wimmer. 
Zowel de FNV als CNV-bestuurders en de kaderleden waren aanwezig en hebben een presentatie bijgewoond over de stand van zaken van de OBA Group. Wat is er de afgelopen tijd gebeurd en wat staat er te gebeuren? 
Er is per 1 oktober 2021 een bedrijfsovername geweest. Daarom heten jullie nu OBA Group en daar vallen de OBA en IGMA onder.
Op twee locaties wordt er nu gewerkt en de bedoeling is een locatie in de toekomst (eind 2023). Hoe gaat dat gebeuren? De vakbonden zullen aangehaakt blijven over dit onderwerp.

Daarnaast is het de wens om de arbeidsvoorwaarden OBA en IGMA te harmoniseren, wat betekent dat het één cao moet worden. Dat is een onderwerp voor na de vaststelling van de nieuwe cao OBA. First things first! 

De cao-onderhandelingen zullen 28 februari a.s. van start gaan. We hebben in totaal 3 overlegrondes gepland, de overige 2 rondes zullen plaats vinden op 14 maart en 28 maart.

Via de kaderleden en de nieuwsbrieven kun je aangehaakt blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.

Nieuwe vakbondsbestuurder CNV

Intussen hebben er binnen CNV Vakmensen personele wisselingen plaats gevonden. Dat heeft gevolgen ook voor OBA/IGMA. Corina Hensen nam het over van Hanane Chikhi. Corina Hensen gaat in juni weg voor een nieuwe uitdaging, dan zal Fadua Toufik het overnemen. Zij is de bestuurder die de komende tijd ‘meeloopt’ als 2e bestuurder met Corina Hensen. Zo houden we continuïteit en hopen we verdere vertraging te voorkomen. Jullie zitten al lang genoeg zonder cao.

Wat wordt de inzet?

Op 10 januari hebben we ledenvergaderingen gehouden om tot een voorstellenbrief te komen. De brief wordt opgesteld en ingediend in februari, zodat er op 28 februari een toelichting kan worden gegeven op de voorstellen van onze leden.
We hebben er zin in! Jij ook?
Cao-onderhandelingen betekent straks stemmen voor de wijzigingen. Dat kan alleen als je lid bent van een bond. Ben jij nog geen lid, meld je dan aan!  
Zorgen dat alle collega’s lid zijn van de vakbond! Want samen sta je sterk en krijg je het meest voor elkaar. https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Meepraten?
Wil je actief meepraten over jouw cao, neem dan een kijkje op https://www.cnvvakmensen.nl/vervoer/havens/cao-oba/

Vragen/opmerkingen:

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je de kaderleden benaderen: Voor FNV zijn dat Dave Vermeulen en Nico Koning. Voor CNV is dat Tonnes van Houten.

Uiteraard kun je ook de vakbondsbestuurders benaderen: chant.vandenberg@fnv.nl voor de FNV leden en  c.hensen@cnvvakmensen.nl en/of f.toufik@cnvvakmensen.nl voor de leden van CNV.

 

 

Downloads