Maersk uitnodiging digitale ledenbijeenkomst 28 januari 2022 om 11.30 uur

Op 28 januari 2022 is er om 11.30 uur een gezamenlijke digitale ledenbijeenkomst van CNV Vakmensen, FNV Havens en de MPN. Ook niet-leden kunnen aansluiten. Dus vraag gerust je collega. We horen dan graag welke onderwerpen jullie van belang vinden in de nieuwe cao. De huidige cao loopt op 1 februari 2022 af en de gesprekken met werkgever zijn gepland in februari.

Weet je het nog?

Jullie gingen schoorvoetend akkoord met het eindbod van werkgever voor de huidige cao. Door de coronatijd zagen jullie weinig mogelijkheden om een betere cao te realiseren. Maersk maakte een gigawinst. Tegelijkertijd bood werkgever een mager loonbod dat vooral ging naar het OMBP One Maersk Bonus Plan, in plaats van naar het basissalaris.

Maersk zal waarschijnlijk ook deze ronde weer inzetten op een verhoging van het OMBP en in veel mindere mate op een verhoging van het structurele loon. Hoe vind jij dat?

Werkdruk

Een ander onderwerp dat ook naar voren kwam is de werkdruk. Jullie gaven aan dat deze erg hoog was. Is dat nog steeds zo? Zo ja, heb je ideeën om deze via de arbeidsvoorwaarden in de cao te verminderen?

Aanmelden

We spreken je graag de 28ste over bovenstaande onderwerpen en over andere arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen. Als je je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar a.baselmans@cnvvakmensen.nl, dan ontvang je de link op 26 januari 2022.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Arjan Baselmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-47 82 68 69
E  a.Baselmans@cnvvakmensen.nl