Oproep om tot actie over te gaan

Recent (in januari) heeft u van mij een brief ontvangen over het vastlopen van de onderhandelingen over het pensioenakkoord. Daarbij heeft u een flyer ontvangen met de mogelijkheid tot het invullen van een online petitie en een verklaring van de Haven Kader Groep.

De voorbereidingen voor acties zijn in volle gang, een ieder die het nieuws een beetje volgt weet inmiddels dat wij IN BEWEGING zijn! De kaderleden zijn volop betrokken.

Hierbij nogmaals onze flyer en kaderleden verklaring. Zodat als de informatie een beetje bij u is weggezakt dan kunt u die kennis weer een beetje ophalen.

Ik heb twee vragen aan u:
  1. Als u dit nog niet gedaan heeft wilt u dan de petitie a.u.b. invullen en ook uw collega’s vragen dit te doen! Wij hebben echt veel petitie ondertekenaars nodig, een kleine moeite voor een grote hulp aan uw vakbond! www.cnvvakmensen.nl/pensioenpetitie
  2. Bent u bereidt op maandag 18 maart mee te doen aan een actie bij uw bedrijf, samen met andere bedrijven of ergens in NL om een vuist te maken tegen de overheid!

Laat het mij a.u.b. weten per e-mail dan kunnen wij samen met de kaderleden verder uitwerken wat wij kunnen doen! Mail even uw naam en bedrijf, zeer bedankt! a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Hebt u een idee voor een actie laat het ons weten in dezelfde e-mail!

Wij hebben rechtvaardige eisen!

  1. Werkenden moeten op tijd kunnen stoppen met werken.
  2. De AOW leeftijd moet nu direct worden bevroren.
  3. Eerder kunnen stoppen dan de AOW-leeftijd moet mogelijk zijn. Werkgeversboetes op eerder stoppen met werken (RVU heffing) moeten van tafel. Er moet ook ruimte zijn voor maatwerk afspraken voor zware beroepen.
  4. Financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast. Zodat indexering van pensioenen mogelijk wordt en de pensioenopbouw van werkenden weer de moeite waard. Hierdoor worden kortingen op pensioenuitkeringen bij veel fondsen onnodig.

Laten wij samen, solidair en collectief in de Haven de handen ineen slaan! 

Albert van Damme
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 83
E:  a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Downloads