Onderhandelingsresultaat bij Cosco Shipping Lines en Cross Ocean

CNV Vakmensen heeft op donderdag 6 november samen met FNV een onderhandelingsresultaat bereikt bij Cosco Shipping Lines en Cross Ocean bv, voor een driejarige cao. Naast de jaarlijkse automatische prijscompensatie en een jaarlijkse uitkering van 400 euro, volgt ook totaal 3,5 procent loonsverhoging over drie jaar.
De huidige cao wordt hiermee verlengd tot 31 december 2023. Zo zijn de werknemers van Cosco verzekerd van een stabiele cao in onzekere tijden van corona. En ligt er een stabiele basis om deze pandemie door te komen.

Op dinsdag 3 november stuurde de werkgever een mail naar alle werknemers van het bedrijf. Hierin stond onder andere dat door de pandemie veel “economische onzekerheid en onstabiliteit” heerst. Het bedrijf wenste de personeelskosten niet verder te verhogen en wilde de huidige arbeidsvoorwaarden gedurende één jaar “bevriezen”. Dat betekent dat er in 2021 geen initiële loonsverhogingen zouden worden uitgekeerd en dat ook de APC niet wordt uitbetaald.

Na intensief overleg zijn cao-partijen er in geslaagd de navolgende afspraken te maken:
  • APC + 1,0% per 1 januari + € 400,- bruto in november 2021;
  • APC + 1,5% per 1 januari + € 400,- bruto in november 2022;
  • APC + 1,0% per 1 januari + € 400,- bruto in november 2023.
Het woord is nu aan de leden
Tijdens een digitale ledenvergadering via MSTeams zullen wij een toelichting geven op de afspraken. Deze vergadering wordt gehouden op:
Maandag 16 november 2020 om 12.00 uur

Je kunt je aanmelden voor deze vergadering via onderstaande link of stuur een mail naar mijn secretaresse Alice de Laat: a.delaat@cnvvakmensen.nl
Op maandagochtend 16 november aanstaande ontvang je van Alice de link die je voor de vergadering nodig hebt.

<<<Meld je hier aan>>>

Stemmen
Wanneer je na het lezen van het resultaat van mening bent dat dit goed genoeg is om het vast te leggen in een nieuwe cao dan stem je vóór het bereikte resultaat. En wanneer de meerderheid van de leden dat ook doet, hebben we een nieuwe cao. Wanneer je het resultaat niet goed vindt, kun je tegen stemmen. Wij adviseren je om je stem pas uit te brengen nadat je de ledenvergadering hebt bijgewoond.

De periode van de schriftelijke raadpleging is vanwege de ledenvergadering bepaald op twee weken. Dit houdt in dat we je stem vóór maandag 23 november 2020 binnen moeten hebben. Kort daarna zullen wij de uitslag bekend maken.Bijgevoegd ontvang je het onderhandelingsresultaat.

Je kunt je stem HIER uitbrengen voor de stemming van het cao-resultaat of mail naar a.delaat@cnvvakmensen.nl

Mede namens de CNV cao-commissie met Hans Heij, Marius Hordijk en Rob Groeneweg,
Nancy Abelskamp
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E. n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads