Cosco Shipping: verzoek om overleg over de APC en contactpersoon CNV Vakmensen

Op dinsdag 29 november 2022 hebben FNV Havens en CNV Vakmensen een e-mail van Cosco Shipping Lines & Cross-Ocean ontvangen met het verzoek om met elkaar in overleg te treden over de automatische prijscompensatie (APC). Hierover willen we jullie graag informeren. Tevens een kort bericht over tijdelijke waarneming van jullie vaste bestuurder.
De APC
In afwijking van wat gebruikelijk is in andere sectoren sluiten FNV Havens en CNV Vakmensen in de haven cao’s af waarin de APC is opgenomen. Door de APC-afspraken die wij maken stijgen de cao-lonen automatisch mee met de inflatie. Hierdoor realiseren wij koopkrachtbehoud voor onze leden. Anders gezegd: we zorgen er op die manier voor dat onze leden net zoveel kunnen betalen van hun loon als het jaar ervoor. FNV Havens en CNV Vakmensen vinden dat de APC, in lijn met de gemaakte cao-afspraken, uitbetaald moet worden. Wijzigingen ten aanzien van de APC zijn voor ons onbespreekbaar. Dit hebben wij aan Cosco Shipping Lines & Cross-Ocean kenbaar gemaakt, zie hiervoor de brief in de bijlage. 
Wel hebben we aangegeven bereid te zijn om in het eerste kwartaal van 2023 met elkaar in gesprek te gaan over de huidige marktontwikkelingen en welke impact dat heeft op Cosco Shipping Lines & Cross-Ocean.

Jullie contactpersoon CNV Vakmensen 
De afgelopen tijd hebben jullie al veel wisselingen gehad qua vakbondsbestuurder vanuit CNV Vakmensen. Omdat ik aankomende vrijdag met zwangerschapsverlof ga, zal mijn collega Peter Vlaming tijdelijk jullie contactpersoon zijn. Mochten er vragen zijn, neem gerust contact met hem op. Ik zal het in het voorjaar weer van hem overnemen.

Ik wens jullie alvast al het goeds toe voor het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,
Micky van Loon & Peter Vlaming, CNV Vakmensen
p.vlaming@cnvvakmensen.nl 

Downloads