CNV-leden stemmen in met nieuwe cao Cosco

De CNV-leden werkzaam bij Cosco Shipping Lines en Cross Ocean bv hebben unaniem vóór het onderhandelingsresultaat gestemd. Daarmee ligt er een nieuwe driejarige cao, met naast een jaarlijkse automatische prijscompensatie en een jaarlijkse uitkering van 400 euro, ook totaal 3,5 procent loonsverhoging over drie jaar.
De huidige cao wordt hiermee verlengd tot 31 december 2023.
Zo zijn de werknemers van Cosco verzekerd van een stabiele cao in onzekere tijden van corona. En ligt er een stabiele basis om deze pandemie door te komen.

In de bijlage treffen jullie nogmaals het onderhandelingsresultaat aan.
De komende tijd gaan we benutten om de studieafspraken (zoals ondermeer een Thuiswerkregeling en Generatiepact) gemaakt in deze onderhandelingen verder uit te werken.

Reiskostenvergoeding
In dat kader (studie Thuiswerkregeling) volgt ook een reactie van de werkgever op onze vragen naar aanleiding van zijn eerdere communiceren over het afschaffen van de reiskostenvergoeding. Hieronder kort samengevat een aantal toezeggingen die de werkgever hierin geeft:
"Voor de goede orde wil ik nogmaals bevestigen dat wij de reiskostenvergoeding blijven betalen.. ...".

"Om meer tijd te hebben om de gevolgen van deze maatregelen te onderzoeken en een beter inzicht te krijgen over de gevolgen van het virus in 2021, stellen wij voor dat wij de komende periode t/m het eerste kwartaal 2021 de reiskosten vooralsnog onbelast blijven uitkeren".

"Hierbij willen wij duidelijk bemerken dat als de onbelaste uitbetaling van de reiskosten ten onrechte was wij ons het recht voorbehouden dit op een later moment te verrekenen met de betreffende werkneem(st)er".

Het leek ons goed jullie ook hierover te informeren.

Rest ons voor nu niet anders dan iedereen alvast te bedanken voor de gegeven reacties en de geboden betrokkenheid en een fijne decembermaand toe te wensen in de hoop dat iedereen gezond het nieuwe jaar in kan luiden!

Mocht je nu of in de toekomst nog vragen hebben/krijgen? Dan kun je je vanzelfsprekend wenden tot de leden van de CNV cao-commissie/ jouw collega's:
Hans Heij, Marius Hordijk en Rob Groeneweg en je kunt natuurlijk ook bij mij terecht.

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 25 11 59
E n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads