Cao Cosco Cont. Lines en Cross Ocean

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De cao Cosco Shipping Lines en Cross-Ocean is een collectieve arbeidsovereenkomst die geldt voor alle Nederlandse werknemers van dit in Rotterdam gevestigde bedrijf. Cosco Shipping Lines is onderdeel van het Chinese Cosco. Het exploiteert ruim 400 containerschepen waarmee het bedrijf op de derde plaats staat in de wereldranglijst staat wat betreft de scheepscapaciteit. Cosco is gericht op de handelsroutes van en naar het verre oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Midden-Oosten, India, Afrika en intra-Europese bestemmingen. Er zijn 14 wekelijkse diepzee- en feederdiensten (brengen vracht naar en van schepen) van en naar Rotterdam, waarbij alle soorten containers worden behandeld.

Belangrijkste punten

  • Naast de jaarlijkse automatische prijscompensatie en een jaarlijkse uitkering van 400 euro, volgt ook totaal 3,5 procent loonsverhoging over drie jaar. De huidige cao wordt hiermee verlengd tot 31 december 2023. Zo zijn de werknemers van Cosco verzekerd van een stabiele cao in onzekere tijden van corona en ligt er een stabiele basis om deze pandemie door te komen.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Micky van Loon
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte