Leden CNV Vakmensen stemmen in met cao KLM Grondpersoneel

Een zeer ruime meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft ingestemd met de nieuwe cao afspraken. Wij kunnen dus onze handtekening zetten onder de nieuwe cao. Lees verder over de uitslag.

Uitslag stemming onderhandelingsresultaat

97,04% van de leden die hun stem hebben uitgebracht hebben vóór het onderhandelingsresultaat gestemd. Dit aantal vóór-stemmers is net zo hoog als het historisch hoog bereikte resultaat qua loonsverhoging. En alle eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit ook nodig is als we kijken naar de historisch hoge inflatie.

Belofte maakt schuld

Tijdens de vorige cao onderhandelingen hebben wij een eerste stap gezet naar herstel van arbeidsvoorwaarden. In onze nieuwsbrief van 22 augustus 2022 hebben wij gezegd dat wij als CNV Vakmensen ons vol gaan inzetten in de cao onderhandelingen vanaf maart 2023. Belofte maakt schuld en CNV Vakmensen houdt niet van loze beloftes. Het is ons met het huidige onderhandelingsresultaat gelukt om als grondpersoneel het inflatie gat verder te dicht. Ook hebben wij een aantal concrete afspraken gemaakt om een start te maken met de aanpak van werkdruk. Onze focus op werkdruk blijft dan ook onveranderd. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan een gedegen ouderenbeleid, om richting het pensioen te zorgen voor een zachte landing. En hebben we een stap gemaakt om KLM tot een mantelzorg vriendelijke organisatie te maken, met als doel om de balans tussen werk en privé verder te verbeteren.

Nog veel werk te verzetten

Het is een prachtig resultaat maar we hebben nog veel ambitie, er is nog veel werk te doen om de cao verder te moderniseren. We hebben namelijk nog stappen te zetten op gelijkwaardigheid qua beloning, denk aan de winstdelingsregeling die nog steeds verschilt tussen domeinen. Ook ontbreekt er een goede verlofspaarregeling en willen wij de IPB regeling voor medewerkers verbeteren. Ten slotte hebben we een aantal afspraken (80-90-100, extra werken op verzoek van KLM voor 1,5 x beloning, 0-30 minuten afmaken van werk uitbetalen) waarvan wij vinden dat deze structureel moeten worden vastgelegd in de cao. Wij zullen ons tijdens de volgende cao onderhandelingen in 2025 wederom inzetten voor een volgende stap voorwaarts.

Maak jouw collega’s lid voor inspraak in een toekomstige cao

Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen inspraak hebben op de voorstellen en straks ook kunnen beslissen over cao in 2025. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 20,23 voor de eerste 6 maanden via: Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online

Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en ook altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao afspraken te komen die nodig zijn om jou baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.

Met vriendelijke groet,
Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV,

Souleiman Amallah
Onderhandelaar CNV Vakmensen
s.amallah@cnvvakmensen.nl
0620522211

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error