KLM: Diplomatieke stilte

Even een korte update vanuit je vakbond CNV over de status van de cao-onderhandelingen, aangezien we ons kunnen voorstellen dat je benieuwd bent naar de voortgang. Die zijn (voor alle duidelijkheid) nog volop gaande. Helaas zijn we in een fase aanbeland dat we (naar we verwachten tot donderdag 14 of vrijdag 15 juli) even niet veel over de inhoud kunnen delen.

Waarom even een inhoudelijke stilte
We zitten midden in een cruciaal proces waarin gesproken wordt over de toekomst van de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage met KLM en daarin kan alleen voortgang geboekt worden als we in stilte zoeken naar een oplossing. Wel communiceren werkt naar onze overtuiging averechts. We vragen jullie dan ook om jullie begrip hieromtrent.

Cao
Op inhoud hebben de grondvakbonden afgelopen donderdag, op een lange onderhandelingsdag, gezamenlijk een voorstel gedaan van 2x2% loonsverhoging (bovenop de 5% uit de oude cao die in juli weer voor het eerst uitgekeerd wordt) voor een cao van een jaar en een eenmalig uitkering van 2% van 12 basissalarissen. Of daar chocola van te maken valt moet volgende week woensdag 13 juli blijken als KLM een voorstel gaat doen op loon aan alle bonden (ook de bonden voor het vliegende personeel). Mocht daar wat uitkomen dan is er een kans dat we dit kunnen voorleggen aan jullie in de vorm van een resultaat voor een nieuwe cao waarover je kan stemmen. Mocht dat niet gebeuren, dan hebben we met elkaar als vakbondsleden ook een goed gesprek te voeren over hoe we wel snel tot een cao komen in deze tijd van hoge inflatie, grote personeelstekorten en een spanningsvolle zomer op Schiphol.

Vragen/opmerkingen ?
Sorry dat we dit keer zo kort en bondig moeten zijn, maar alvast dank voor je begrip. Hopelijk kunnen we volgende week wél veel inhoud delen in een positieve boodschap. Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met je bestuurders Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl en 06-20471892 of Chantal van Binsbergen via c.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl en 06-36517437.  Je kan ook je reactie plaatsen op onze cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/vervoer/burgerluchtvaart/cao-klm/