KLM-cao: Voortgang zeer beperkt

Hierbij willen we jullie informeren over de stand van zaken met betrekking tot de cao-onderhandelingen bij KLM. Helaas moeten we mededelen dat de onderhandelingen tot op heden niet veel vooruitgang hebben geboekt.

Ten eerste is het opvallend dat KLM relatief beperkt is ingegaan op de voorstellen van de vakbonden. Dit betekent dat er nog steeds geen overeenstemming is bereikt over belangrijke punten in de cao. Daarnaast moeten we jullie teleurstellen dat er vooralsnog geen goede loonafspraken in het vooruitzicht liggen. Ondanks de inzet van de vakbonden is het nog niet gelukt om tot een acceptabel loonvoorstel te komen vanuit KLM.

Het is jammer dat er al sinds begin maart geen nieuwe cao is tot stand gekomen voor de grondmedewerkers bij KLM. We begrijpen dat dit voor jullie onzekerheid met zich meebrengt en dat jullie graag duidelijkheid willen hebben over jullie arbeidsvoorwaarden.Daarnaast is het zorgelijk dat KLM in een tijd van hoge inflatie en koopkrachtuitholling ook versoberingsvoorstellen heeft gedaan. Deze voorstellen omvatten onder andere veranderingen in roosters en de inzet van meer uitzendkrachten op bepaalde functies. De vakbonden hebben deze voorstellen met kracht afgewezen.

Gelukkig is er wel een lichtpuntje. De onderhandelingen zijn nog niet mislukt maar worden eind juli hervat, waarbij we verwachten dat het ook in augustus tijd kost om tot een acceptabel resultaat te komen voor onze leden. We zullen ons uiterste best doen om jullie belangen te behartigen en een rechtvaardige cao te bewerkstelligen.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over het cao-traject, dan kun je contact opnemen met Michiel Wallaard. Tijdens het geboorteverlof van Souleiman Amallah zal Michiel tijdelijk vervangen. Je kunt hem bereiken via e-mail: m.wallaard@cnvvakmensen.nl

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Maak jouw collega’s lid en laat hen ook meebeslissen!
Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen inspraak hebben op de voorstellen en straks ook kunnen beslissen over het resultaat. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 20,23 voor de eerste 6 maanden via:

Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en ook altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao afspraken te komen die nodig zijn om jou baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error