2e update onderhandelingen cao KLM Grondpersoneel - Samen streven naar een toekomstbestendige CAO

Hierbij een tweede update over de onderhandelingen voor de cao KLM Grondpersoneel. We hebben afgelopen week gesprekken gevoerd over verschillende onderwerpen, zoals loon en looptijd. Hoewel we nog ver uit elkaar liggen wat betreft vraag en aanbod, zien we wel mogelijkheden om verder te praten. Via deze brief geven wij jou een inkijk in het onderhandelingsproces tot dusver.

Toelichting domeinvoorstellen
We hebben op 20 juni vanuit het grond domein het belang besproken van onder andere een vaste RVU en 80-90-100 afspraken in de cao, zodat er een soepele overgang is naar het einde van je loopbaan. Ook hebben we vragen vanuit KLM over onze andere voorstellen beantwoord en het belang daarvan toegelicht. In de bijlage van deze mail tref je onze volledige inzet, die een stevige fundering voor een toekomstbestendige cao moet leggen. De luchtvaart, waaronder KLM, zal de komende jaren volop  investeren in gebouwen, wat ons betreft prima zolang factor arbeid niet zal worden overgeslagen.

Loon en looptijd
Op 21 en 22 juni hebben we in Multi vorm(3 domeinen gezamenlijk) gesproken over loon en looptijd. KLM stelt voor om een lange looptijd te hebben om rust te creëren, en we kunnen hiermee instemmen als het loon ook evenredig wordt verhoogd. Maar hier ligt nu juist de uitdaging. De inflatie heeft al schade toegebracht aan onze koopkracht in 2022 en blijft dat in 2023 doen. Als gevolg hiervan zien we dat er nog steeds een gat zit tussen ons en KLM, daarom zullen we daar later weer verder over praten in Multivorm.

Hoe nu verder?
Gezien de wij nog geen redelijk loonbod hebben ontvangen voor onze leden, is de conclusie dat we dus meer tijd nodig hebben. Om die tijd te krijgen, hebben we een zekerheid nodig van KLM: de ruimte om nog aanzienlijk te bewegen wat betreft het loon. KLM wil ook bewegen, maar ze hebben iets nodig van ons. Ze willen inzicht in andere elementen naast loon en looptijd, zodat het totaalpakket duidelijk wordt. Daarom zullen we als gronddomein eerst op 12 en 13 juli verder praten over deze onderwerpen, met als doel daarna in dezelfde maand in Multi vorm verder over loon en looptijd te spreken.

Maak jouw collega’s lid en laat hen ook meebeslissen!
Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen inspraak hebben op de voorstellen en straks ook kunnen beslissen over het resultaat. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 20,23 voor de eerste 6 maanden via:

Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en ook altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao afspraken te komen die nodig zijn om jou baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.

Bij vragen sta ik natuurlijk altijd voor jullie klaar.

Met vriendelijke groet,
Mede namens de onderhandelingsdelegatie en de kaderleden van CNV Vakmensen,


Souleiman Amallah
Bestuurde KLM - CNV Vakmensen
T: 620522211
M: s.amallah@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error