Update voortgang cao: KLM komt morgen met een verbeterd bod

Met nog minder dan 24 uur te gaan dreigden de onderhandelingen uit te lopen op keiharde acties. De actiebereidheid binnen onze achterban is nog nooit zo groot geweest. KLM geeft aan bereid te zijn om een verbeterd bod te doen op onze belangrijkste eisen, en wij zijn bereid om daarnaar te luisteren. We houden wel een slag om de arm door het ultimatum te laten staan, maar de acties zullen we tot nader order opschorten. We willen wel druk op de ketel houden totdat KLM daad bij woord heeft gevoegd.

In onze ultimatum-brief hebben wij duidelijk laten weten wat voor ons als CNV Vakmensen de belangrijkste speerpunten zijn om tot een eerlijke cao te komen. Naast de looncomponent zijn dit onderdelen als werkdruk, werk-privé balans (mantelzorg) en de zachte landing richting het pensioen (een goede RVU-regeling en een 80-90-100 regeling). Het ontbreken van concrete voorstellen vanuit KLM op deze punten zorgde ervoor dat er een lange tijd stilstand was tijdens het onderhandelingsproces. Uiteindelijk heeft het geleid tot de ontstane impasse. Onder druk van acties hebben wij toch weten te bereiken dat KLM morgen een flink verbeterd bod gaat doen. Uiteindelijk bepalen jullie via een stemming of dat verbeterde bod voldoende zal zijn of niet. Maar zo ver is het nog niet, we moeten eerst nog over veel onderwerpen indringend met KLM onderhandelen, maar dat moet wel op hele korte termijn afgerond worden.

Met de boven genoemde “slag om de arm” zien wij genoeg aanknopingspunten om morgen weer aan tafel te schuiven. Uiteraard is het van belang dat we deze gesprekken in aanwezigheid voeren met alle grondbonden, zodat we samen kunnen werken aan de eerlijke cao die jij verdient. Sluit je daarom aan bij CNV want samen sta je sterker!

Maak jouw collega’s lid en laat hen ook meebeslissen!

Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen inspraak hebben op de voorstellen en straks ook kunnen beslissen over het resultaat. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 20,23 voor de eerste 6 maanden via: Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en ook altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao afspraken te komen die nodig zijn om jou baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.

Met vriendelijke groet,
Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV

Souleiman Amallah
Onderhandelaar CNV Vakmensen
s.amallah@cnvvakmensen.nl
0620522211

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error