CNV Vakmensen leden akkoord met Sociaal akkoord Schiphol

CNV Vakmensen leden zijn in overgrote meerderheid (97%) akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat voor een nieuw Sociaal akkoord Schiphol. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen voor de totstandkoming van dit akkoord. In het bijzonder heeft de vakbondsbijeenkomst op Schiphol plaza bijgedragen aan het tot stand komen van een nieuw Sociaal akkoord Schiphol.

Vakbondsleden op Schiphol plaza 

Vakbondsleden van CNV Vakmensen en FNV hebben op 25 september een heel duidelijk signaal afgegeven aan de directie van Schiphol. 150 werknemers gaven daar aan dat goede arbeidsomstandigheden, de arbeidsmarkttoeslag en nieuwe aanbestedingen van groot belang zijn voor jullie werk op Schiphol. Schiphol heeft alle reacties op die dag heel serieus genomen en dit heeft mede gezorgd voor het Sociaal akkoord Schiphol wat er nu ligt. Martine en Jolanda hebben namens de CNV Vakmensen leden op de zeepkist dit statement doorgegeven aan de Schiphol directie. 

Onderhandelingsresultaat bereikt door jullie inzet!

Werknemers op Schiphol hebben hiermee samen het onderhandelingsresultaat binnengesleept, respect!

Zie de precieze afspraken in onderstaande link:

Vakbonden en Schiphol bereiken akkoord over verlenging Sociaal Akkoord - Persberichten | CNV Vakmensen

cao's 

Er ligt nu een belangrijke uitdaging om de afspraken uit het Sociaal akkoord Schiphol ook weer in de verschillende cao's op te nemen. Onder andere de waarde van de arbeidsmarkttoeslag zou in de cao's opgenomen kunnen worden. Hiervoor is jullie inzet nodig, want samen kunnen we dit voor elkaar krijgen. We hebben met Schiphol Group in ieder geval afgesproken dat zij cao-verhogingen betalen. Dit betekent dat bedrijven die voor Schiphol Group werken de extra kosten van een nieuwe cao kunnen doorberekenen aan Schiphol Group. Dus bedrijven hebben straks geen financiële reden meer om jullie geen leefbaar loon te betalen. Dit helpt ons enorm bij nieuwe cao-onderhandelingen.

Veel nieuwe collega's op Schiphol 

Afgelopen jaar zijn er gelukkig veel nieuwe werknemers bijgekomen op Schiphol. Een aantal van hen hebben zich als nieuw lid bij de vakbonden aangemeld. Een groot deel is echter nog niet bekend met het belang van de vakbond. Spreek daarom als vakbondslid je nieuwe collega's aan en attendeer ze op het lidmaatschap via bijvoorbeeld www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Nieuwsupdates over Schiphol

Alle nieuwsberichten over Schiphol kan je terugvinden onze site:

Al het nieuws over het Schiphol-akkoord op een pagina | CNV Vakmensen - Diensten | CNV Vakmensen

Woord van dank

Mede namens de CNV Vakmensen kaderleden van de onderhandelingsdelegatie: Robin Klootwijk, Richard Oosting, Martine Verhoef en Hylke Pastor danken we alle CNV leden voor jullie support!

Ook vanuit de collega’s Erik Honkoop (beveiliging), Jan Kampherbeek (schoonmaak) en Michiel Wallaard (afhandeling).

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error