Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Ruimte voor individuele wensen en behoeften
Mantelzorg
Sluiten
Zelfstandig maar niet alleen
Wat doen wij voor jou?
  • Belangenbehartiging
  • Juridische ondersteuning
  • Gratis coachingstrajecten
  • en nog veel meer
Lees meer over CNV Zelfstandigen
Thema's

Werken als zzp'er

Steeds vaker gaan werknemers aan de slag als zelfstandige. Vaak vrijwillig, maar soms ook gedwongen door de omstandigheden. Het CNV is er als vakbond voor álle werkenden, ongeacht dienstverband of contractvorm.

Zzp’ers kunnen terecht bij CNV Zelfstandigen, onderdeel van CNV Vakmensen.

Eigen baas zijn heeft veel voordelen. Je hebt vrijheid en je maakt eigen keuzes. Toch is het fijn om er niet alleen voor te staan. Wij zijn er voor je. Want jij verstaat jouw vak, wij jouw problemen.

Wij helpen je

Heb jij hulp nodig met het opstellen van een overeenkomst, worstel je met je administratie of wil je gewoon verzekerd zijn van hulp wanneer nodig, bijvoorbeeld bij het starten van een incassoprocedure? Dan kun je bij CNV Zelfstandigen terecht.

Juridische ondersteuning

We bieden je juridische ondersteuning en je kunt altijd een beroep doen op onze helpdesk voor zelfstandigen. Bovendien zitten wij voor jou aan overlegtafels bij werkgevers en in Den Haag om jouw belangen te behartigen. Word nu lid van CNV Zelfstandigen en profiteer van de vele voordelen.

Ook in loondienst?

Werk jij naast je zzp-schap ook (parttime) in loondienst? Dan is het gecombineerde lidmaatschap van CNV Zelfstandigen en CNV Vakmensen iets voor jou. Lees meer.

CNV Zelfstandigen is vóór:

  • afschaffing zelfstandigenaftrek
  • een minimumtarief voor zelfstandigen
  • een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioen voor iedere werkende

Fair Practice Code

Vanaf 1 december 2020 is de Fair Practice Code Publieke Omroep van toepassing. Dat betekent dat er een minimumtarief is afgesproken voor het inhuren van zzp-ers door de Publieke Omroep.

Wij zijn op zoek naar zzp-ers die mee willen denken om zo'n code ook onder de aandacht te brengen in andere sectoren. Wil je meedenken of meepraten hierover? Neem dan contact op met Barbara Bosgoed: b.bosgoed@cnvvakmensen.nl. Of bel naar: 06-20471876..

Lees hier de Fair Practice Code >