Ik ben ziek maar moet toch werken, wat nu?

Wat kan je doen bij ziekte

Iedereen heeft wel eens de griep te pakken. Of is een wat langere tijd ziek. Dan kun je je het beste ziekmelden en goed uitrusten. Maar wat als je van je werkgever toch (weer) moet werken? Omdat het bijvoorbeeld te druk is. Of omdat er geen vervanger is. Wat doe je dan?

Wanneer ziekmelden?

Wanneer meld je je nu ziek? En wanneer kun je gewoon blijven werken? Dat is voor iedereen anders. Bij een normale verkoudheid (zonder koorts) kunnen de meesten gewoon door blijven werken. Heb je koorts? Dan kun je je het beste ziekmelden.

Of je je ziekmeldt, hangt ook af van je baan en de klachten die je hebt. Heb je bijvoorbeeld zware rugklachten of een pijnlijke knieblessure? Als schilder of stratenmaker kun je bij dit soort klachten beter thuis blijven. Maar als receptioniste hoef je je niet per se ziek te melden.

Bedrijfsarts bepaalt of je ziek bent

Je werkgever mag niet bepalen of je ziek bent. En of je (weer) moet komen werken. Dat doet de bedrijfsarts. Geeft je werkgever aan dat je moet komen werken? Vraag dan aan je werkgever of een bedrijfsarts kan worden ingeschakeld.

Ben je nog niet bij de bedrijfsarts geweest? En voel je je nog steeds té ziek om te werken? Dan heb je het recht om thuis te blijven.

Ben je een langere tijd ziek? En wordt je contract opgezegd? Dan heb je misschien wel recht op transitievergoeding.

Houd contact met je werkgever tijdens ziekte

Als je ziek thuis zit, houd dan altijd contact met je werkgever. Je hoeft niet aan je werkgever te vertellen waar je last van hebt. Wel moet je doorgeven of je voor een korte of lange tijd verwacht ziek te zijn. Heb je eerder doorgegeven dat je een korte tijd ziek bent? En verandert dit? Houd je werkgever hier dan van op de hoogte.

Elke situatie is anders. Deze tekst is een algemene voorlichting en geen persoonlijk advies. Voor persoonlijk advies en rechtshulp kun je terecht bij onze deskundige juristen.